آب پنیر؛ خواص، عوارض و طرز تهیه در خانه

آب پنیر یکی از محصولات جانبی تولید پنیر ماست است، در نتیجه تولید یا کند از خواص شیر را حفظ می‌کند که طی فرآیند پنیر از دست می‌روند. آب‌پنیر علاوه بر ۹ آمینواسید مهم، حاوی بتلاکتوگلوبولین، آلفالاکتوآلبومین، آلبومین سرم گاو و ایمونوگلوبین‌هاست. در سال‌های اخیر آب‌پنیر و پرورش‌های موجود در آن، بسیاری از آنها را به خود جلب کرده‌اند. در این مقاله درباره خواص آب پنیر و طرز تهیه آن میخوانیم. تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

انواع پرورش آب پنیر

فرآیند تولید پنیر شامل جداسازی شیر دَلَمه‌شده و آب‌پنیر است. گاهی اوقات آب پنیر به‌صورت پودر تهیه و در قالب مکمل‌های ورزشی استفاده می‌شود. ۳ نوع آب پنیر عبارت‌اند از:

  • کنسانتره یا دبلیو.پی.سی (WPC): برگزار و کربوهیدرات کمی دارد. میزان تولید این محصول به نحوه آماده سازی آن انجام می شود که بین ۳۰ تا ۹۰درصد است. آب‌پنیر کنسانتره رایج‌ترین و ارزان‌ترین نوع آب پنیر است.
  • ایزوله یا دبلیو.پی.آی (WPI): تمام تلاش و لاکتوز آن حذف می‌شود و حداقل ۹۰درصدش پرورش می‌یابد.
  • هیدرولیزی یا دبلیو.پی.اچ (WPH): به‌علت هیدرولیز جزئی که روی آن انجام می‌شود، «پیش‌هضم‌شده» هم نامیده می‌شود. این نوع تولید آب در مقایسه با ۲ نوع راحت‌تر هضم می‌شود و می‌شود و به‌طوری‌که به‌طور دیگر می‌توان آن‌ها را درمان کرد و شیر خشک نوزادان هم می‌شود.

خواص آب پنیر

درشت‌مغذی‌ها و ویتامین‌های موجود در آب‌پنیر فواید بی‌نظیری دارند و شیرین‌شده آب‌پنیر منبع کم‌کالری و عالی درشت‌مغذی‌های حیاتی است. با توجه به حفظ سلامت استخوان، عضله، مو و عملکرد اندام کمک می‌کند، آب از فواید احتمالی برای سلامت استخوان، عضله عبارت‌اند از:

۱. آب پنیر برای بدنسازی و رشد عضله

حجم عضله یکی از شاخص های مهم سلامت عمومی است. با افزایش سن حجم کم می‌شود، در نتیجه احتمال وقوع رخداد و انجام بیماری‌های مزمن افزایش می‌یابد. از طرفی برای حفظ یا افزایش حجم عضله نیاز است.

تهیه کننده آمینواسیدهای لازم بدن برای ساخت بافت عضله آسیب دیده و تولید عضله جدید را می‌کند. آب‌پنیر غنی از آمینواسید شاخه‌دار لوسین است که به تقویت عضله کمک می‌کند. بر اساس پژوهش‌ها، آب پنیر در مقایسه با سایر مکمل‌های غذایی مثل کازئین یا سویا برای تقویت عضله مناسب‌تر است.

۲. کاهش

ممکن است با کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن را کاهش دهد. درمان مزمن با مشکلاتی مانند بیماری، بیماری، بیماری روده و آرتروز مرتبط است. بر اساس پژوهش‌ها، اضافه‌کردن آب‌پنیر به رژیم غذایی می‌تواند علائم سلامت مزمن و عوارض خطرناک را برای کاهش کاهش دهد.

۳. کاهش میزان کلسترول

بر اساس مطالعات جدید، آب پنیر ممکن است به کاهش کلسترول کمک کند، به‌خصوص کاهش کلسترول بد یا ال.دی.ال (LDL). کلسترول بالا با خطر سکته مغزی و حمله قلبی همراه است، به طوری که آن را به میزان طبیعی می‌توان تعداد زیادی از افراد را کاهش داد.

۴. منبعی غنی از باکیفیت

پرورش آب‌پنیر حاوی تمام آمینواسیدهای نیاز است و از سایر پرورش‌ها بهتر است و به‌سرعت جذب سیستم گوارشی می‌شود. به همین دلیل یکی از بهترین منابع موجود است و بین بدنسازان و ورزشکاران پرطرفدار است.

۵. کاهش فشار خون

فشار خون بالا و غیرطبیعی یکی از عوامل افزاینده خطر بیماری‌های قلبی است. تحقیقات بسیاری در مورد مصرف محصولات لبنی با کاهش فشار خون انجام شده و نشان می‌دهند پپتیدهای زیست‌فعال درون لبنیات می‌توانند در کاهش فشار خون نقش داشته باشند. به این پپتیدها در پرورش آب پنیر لاکتوکینین می‌گویند که با توجه به آزمایش‌های حیوانی، می‌تواند تأثیر خوبی بر فشار داشته باشد.

۶. احتمال درمان نوع ۲

مزمن نوع ۲ نوع بیماری است که با قند خون بالا و اختلال عملکرد انسولین می‌شود. به نظر می‌رسد که آب‌پنیر تعدیل قند خون، میزان انسولین و افزایش در آن نقش دارد. این ویژگی آب‌پنیر حتی با داروهایی مانند سولفونیل‌اوره قابل‌مقایسه است.

۷. بهبود دفاع ضداکسیدانی بدن

آنتی‌اکسیدان‌ها موادی هستند که بر علیه آن‌ها عمل می‌کنند، یعنی استرس‌های ناشی از آن را کاهش می‌دهند و بیماری‌های مزمن‌های مختلف را کم می‌کنند. یکی از مهم‌ترین آنتی‌اکسیدان‌ها برای انسان گلوتاتیون است. سایر آنتی‌اکسیدان‌ها که از طریق رژیم غذایی به دست می‌آیند، گلوتاتیون توسط بدن تولید می‌شوند و می‌توانند آن را به چند آمینواسید از جمله سیستین وابسته تولید کنند. به همین دلیل غذاهایی با سیستین بالا مثل تهیه آب پنیر می‌تواند به تقویت بدن کمک کند.

۸. ایجاد احساس سیری و کاهش وزن

غذاها احساس سیری بیشتر به ما می‌دهند که معمولاً به‌دلیل درشت‌های درون آنهاست. برنامه های مختلف سیری یکسانی ایجاد نمی کنند. به نظر می‌رسد پروتئین آب پنیر از سایر پروتئین‌ها مثل کازئین یا سویا احساس سیری بیشتری ایجاد می‌کند. این ویژگی می‌تواند برای اینکه می‌خواهد کمتری بخورد و وزن مناسبی داشته باشد. همچنین مصرف بیشتر می‌تواند با سرکوب اشتها، کاهش مصرف، افزایش متابولیسم و ​​حفظ حجم عضله به کاهش و افزایش وزن کمک کند. بنابراین مصرف آب‌پنیر برای لاغری می‌تواند اثربخش باشد.

۹. بهبود آسم

پرورش آب پنیر سیستم ایمنی کودکان به آسم را تقویت می کند. بر اساس پژوهشی، پاسخ سیستم ایمنی کودکان به آسمی که ۱ ماه روزانه ۲ بار ۱۰ میلی‌گرم مصرف آب‌پنیر مصرف می‌کند، بهبود می‌یابد.

عوارض آب پنیر

پرورش آب پنیر فواید زیادی برای سلامتی دارد و عملکرد کلی بدنتان را تقویت می‌کند، اما مصرف زیاد آن هم ممکن است خطراتی داشته باشد که در ادامه از آنها نوشته‌ایم.

۱. عدم تحمل لاکتوز و به لبنیات

پرورش آب پنیر از لبنیات به دست می‌آید، پس حاوی لاکتوز است. چرا که عدم تحمل لاکتوز ممکن است از مصرف آب‌پنیر غلیظ علائمی مانند نفخ، حالت تهوع، سردرد، بعد، کاهش، درد و گرفتگی معده باشد. آب‌پنیر ایزوله تصفیه شده است و ممکن است علائم مشابهی را ایجاد کند.

افرادی که به لبنیات مصرف می‌کنند نباید آب‌پنیر مصرف کنند. تشریح به لبنیات ناشی از موجود در شیر یعنی کازئین است. برنامه آب پنیر هم مقدار بسیار کمی از این را دارد و احتمال دارد که این واکنش خطرناک را در این افراد ایجاد کند. اگر مطمئن نیستید عدم تحمل لاکتوز دارید یا دارید، در این باره با پزشک معالج کنید.

۲. تاثیر منفی بر کلیه

متأسفانه رژیم غذایی با غذای بالا می‌تواند برای همه افراد اثر بگذارد. همچنین می‌تواند باعث افزایش فشار داخلی کلیه‌ها و مبتلایان به بیماری‌های کلیوی آسیب شود. اگر بیماری کلیوی دارید یا عملکرد کلیه‌هایتان کاهش یافته است، بدون نیاز به پزشک از پزشک آب پنیر استفاده کنید.

مقدار مصرفی آب پنیر

مقدار توصیه شده ۰٫۸ گرم به‌ازای هر وزن بدن است. این میزان کمترین مقدار غذا را می توان با رژیم غذایی دریافت کرد. آب‌پنیر می‌تواند به غذاهای مانند اسموتی، شیک یا سس اضافه شود. همچنین می‌توانید از مکمل‌ها استفاده کنید، این غذا را از طریق مصرف محصولات لنبی دریافت کنید.

تهیه آب پنیر

آب پنیر مایعی است که با جداسازی دَلمه پنیر یا ماست به دست می‌آید، اما نباید آن محصول جانبی بی‌ارزشی در نظر گرفت. آب‌پنیر در سال‌های اخیر، بسیاری از افراد پیدا کرده‌اند که احتمالاً بیشتر با مردم آشنا می‌شوند. ۲ نوع آب‌پنیر وجود دارد. آب‌پنیر شیرین که با مایع پنیر درست می‌شود و آب پنیر ترش که هنگام تهیه ماست درست می‌شود.

آب پنیر شیرین معمولا برای تهیه پودر خوراک خشک می‌شود، اما آب پنیر ترش در آشپزی کاربرد دارد. آب‌پنیر ترش حاوی ویتامین‌هایی است که برای شروع تخمیر در سبزیجات عالی است و همچنین حاوی میکروب‌های مفید روده است.

طرز تهیه آب پنیر خانگی

مواد لازم

  • ۴ لیتر شیر کامل. (هرچقدر بیشتر شیر بیشتر باشد، ماست می‌شود)؛
  • ۵۰۰ میلی‌لیتر ماست.

طرز تهیه

  • شیر را درون ظرف بریزید و در دمای ۹۰ درجه سانتی‌گراد بشد. مراقب باشید که دما بیشتر نشود.
  • شیر را از روی حرارت بردارید و خنک کنید و دمای آن به ۴۰ درجه سانتیگراد برسد. سپس ماست را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
  • ماست را تا ۱۲ ساعت در اتاق قرار دهید. (اگر می‌توانید این فرآیند آهسته انجام شود، می‌توانید ظرفی را در داخل آن قرار دهید.)
  • بعد از ۱۲ ساعت آن را بچشید و اگر خواستید طعم تندتری داشته باشد، بیشتر حفظ شود.
  • وقتی از طعم ماست راضی بودید، محتویات ظرف را در پارچه‌های کتان بریزید و زیر آن ظرفی بگذارید تا آب پنیر جدا شود. این کار ممکن است کمی زمان ببرد. با توجه به میزان افزایش شیر ممکن است به مقدار مساوی ماست و آب پنیر داشته باشید. (چربی شیر ممکن است در طول سال و با توجه به منطقه پرورش گاو تغییر کند.)
  • موارد استفاده از آب پنیر

    • تخمیر سبزیجات، ترشی ها، چاشنی ها؛
    • خیساندن غلات؛
    • به‌عنوان محصول مراقبتی مو؛
    • اضافه کردن به آب گیاهان.

    با آب پنیر چی درست کنم

    از آب‌پنیر می‌توانید در تهیه خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های زیر استفاده کنید:

    • تهیه پاستا، سیبزمینی، بلغور جوی دوسر، برنج.
    • اضافه کردن به سوپ و خورش؛
    • اضافه کردن به اسموتی های خانگی؛
    • کیک (بهجای آب یا شیر)؛
    • تهیه لیموناد.

    شما تعیین

    شما چه تجربه و اطلاعاتی درباره آب پنیر دارید؟ در چه مواردی از این محصول استفاده می کنید؟ به طور کلی، می‌توانید تجربه و نظرتان را در قسمت دیدگاه‌ها برایمان بنویسید و این مطلب را از طریق شبکه‌های اجتماعی با دوستانتان به اشتراک بگذارید.

    منابع دیگر: healthline و webmd

    .chetor__product__box-badge{position: absolute; right: 0px; top: 0px;background: #9e2558;padding: 2px 5px;size-font: 10px;color: #fff!important;}.chetor__product__box-text .price del {color : #777;اندازه قلم: ۱۴px;}.chetor__product__box-text .ins price {color: #8bc34a;اندازه قلم: ۲۲px;تکست-تزیین: هیچکدام;}.chetor__product__box .image-holder { display: inline-b موقعیت: نسبی؛} .chetor__product__box-text p {text-align: right;} .ads-block .section-heading {text-align: right;} .bsac-container > div:empty {display: none;}]]>


    راه‌حل‌هایی برای اینکه بمانیم هم سالم است

    هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن با پزشک یا متخصصان مربوطه مشورت کنید. اطلاعات بیشتر

    پست آب پنیر؛ خواص، عوارض و طرز تهیه در خانه اولین بار در نوتری دایت پدیدار شد.