آشنایی با مزایای خوراکی های تلخ

68791c58 0a7f 4922 ae34 505be6648bdc - آشنایی با مزایای خوراکی های تلخ

آشنایی با مزایای خوراکی های تلخ

بعضی خوراکی های تلخ اگرچه طرفداران زیادی ندارند ولی از مزایای بسیاری برخوردارند. این غذاها مواد شیمیایی گیاهی همراه با مواد مغذی بیشمار دارند. برخی از این مزایا این خوراکی ها عبارتند از: کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها از جمله سرطان، بیماری های قلبی-عروقی، دیابت، بهبود سلامت چشم، کبد و روده ها.

خوراکی های تلخ

خربزه زودرس:

این نوع خربزه طعم بسیار تلخی دارد. در کشورهای آسیایی، کارائیب، آفریقایی و … خربزه سبز طرفداران زیادی دارد. این میوه سرشار از مواد شیمیایی گیاهی مانند پلی فنول ها و فلاونوئیدها است که به پیشگیری از رشد انواع سرطان ها و کاهش قند خون در مبتلایان به دیابت کمک می کند. خربزه تلخ سرشار از آنتی اکسیدان ها است که برای جلوگیری از آسیب سلولی ناشی از رادیکال های آزاد مفید بوده و سبب کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی می شود.

DSC00429 - آشنایی با مزایای خوراکی های تلخ

سبزیجات خانواده کلم:

سبزیجاتی از قبیل کلم بروکلی، تربچه، کلم بروکسل و … دارای ترکیباتی به نام گلوکوزینولات هستند که طعم تلخ را در آنها ایجاد می کند. مطالعات روی حیوانات نشان داده که گلوکوزینولات می تواند سبب کاهش سرعت رشد و گسترش سلول های سرطانی شوند. همچنین این ماده به سم زدایی از کبد کمک می کند. متخصصان تغذیه توصیه می کنند که این نوع سبزیجات را حداقل 5 بار در هفته در برنامه غذایی خود قرار دهید.

salamdr 5887143a31dd0 - آشنایی با مزایای خوراکی های تلخ

قاصدک:

ممکن است فکر کنید گیاه قاصدک تنها یک علف هرز است. اما برگ های این گیاه، خوراکی و دارای مواد مغذی هستند و حتی می توان آنها را در سالاد به طور خام مصرف کرد. برگ های قاصدک تلخ هستند اما مواد مغذی بیشماری از جمله کلسیم، منگنز، آهن، ویتامین C، ویتامین A و ویتامین K دارند. آنها همچنین حاوی کاروتنوئیدها و زاکسنتین هستند که از چشم های شما در برابر آب مروارید و دژنراسیون ماکولا محافظت می کنند. این سبزی پروبیوتیک هایی دارد که به رشد باکتری های مفید روده نیز کمک می کند.

قاصدک 640x330 - آشنایی با مزایای خوراکی های تلخ

پوست مرکبات:

در حالی که گوشت و آب میوه مرکبات شیرین و یا ترش است، پوست آنها بسیار تلخ است. تلخی پوست مرکبات به علت وجود فلاونوئیدهایی از جمله هسپریدین و نارنژین هستند که نوعی آنتی اکسیدان محسوب می شوند. این فلاونوئیدها به کاهش رشد سلول های سرطانی، کاهش التهاب و بهبود سم زدایی بدن کمک می کنند.

57517927 - آشنایی با مزایای خوراکی های تلخ

کافئین:

قهوه یکی از نوشیدنی های محبوب سراسر جهان است و منبع غنی از آنتی اکسیدان ها محسوب می شود. مانند اکثر غذاهای تلخ، قهوه نیز سرشار از پلی فنول ها است. یکی از غنی ترین این پلی فنول ها اسید کلروژنیک است که مزایای بسیاری دارد. این آنتی اکسیدان سبب کاهش استرس اکسیداتیو در بدن شده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و دیابت را کاهش می دهد. تحقیقات نشان می دهد که نوشیدن 3 تا 4 فنجان قهوه در روز خطر ابتلا به مرگ، سرطان و بیماری های قلبی را به ترتیب به میزان 17 درصد، 15 درصد و 18 درصد کاهش می دهد و سدی در برابر ابتلا به آلزایمر و پارکینسون می باشد.

مطلب مرتبط: کافئین موجود در قهوه، مفید برای مبتلایان به بیماری مزمن کلیه

caffeine 004 800x600 - آشنایی با مزایای خوراکی های تلخ

چای سبز:

این نوع چای نیز حاوی پلی فنولها می باشد که مسئول ایچاد طعم تلخ آن می باشند. پلی فنل ها خاصیت ضد التهاب دارند و اثرات رادیکال های آزاد را در بدن خنثی می کنند. مصرف یک فنجان چای سبز در روز خطر ابتلا به حمله قلبی را تا 20 درصد کاهش می دهد.

green tea 0 1000x500 - آشنایی با مزایای خوراکی های تلخ

برای بهرمندی از رژیم غذایی آنلاین دکتر رویا خادمیان بر روی لینک زیر کلیک کنید:

رژیم غذایی دکتر خادمیان

دیدگاهتان را بنویسید