بهترین نان ها برای کودکان کدامند؟

1145560 - بهترین نان ها برای کودکان کدامند؟

بهترین نان ها برای کودکان کدامند؟

عدم استفاده از خمیر ترش و استفاده از جوش شیرین در تهیه نان علاوه بر اینکه برای دستگاه گوارش کودک مناسب نیست در جذب بسیاری از مواد معدنی بویژه آهن و روی اختلال ایجاد می کند. در این مطلب می خواهیم بهترین نان ها برای کودکان را معرفی کنیم.

ارزش غذایی نان‌ها به عوامل مختلفی بستگی دارد از جمله:

  • نوع آرد به کار رفته
  • فرایند تخمیر نان
  • بهبود دهنده‌های مصرف شده در فرایند تخمیر نان مناسب‌ترین نان برای بچه‌ها نانی است که در تخمیر آن از خمیر ترش لاکتیکی استفاده شده باشد.

بهترین نان ها برای کودکان

خواص نان چاودار

  • چاوداردارای ترکیب متعادلی از اسیدهای آمینه می باشد. همچنین حاوی فیبر بالا و مقادیر خوبی منگنز، منیزیم، کلسیم، فسفر، آهن، روی، سلنیوم، منگنز، برخی ویتامین‌های گروه B ‌، پتاسیم، ویتامین E و ویتامین K است. بنابراین نان تهیه شده از چاودار ارزش تغذیه ای بالایی دارد.
  • چاودار به سبب فیبر بالایی که دارد برای بچه‌هایی که یبوست دارند مفید است.
  • نان چاودار نسبت به نان گندم کالری کمتری داشته واز این رو برای بچه‌های دارای اضافه وزن و بچه‌هایی که اشتها زیاد دارند و دائما احساس گرسنگی می‌کنند مفید است.
  • پنتوزان، پلی‌ساکارید غیرنشاسته‌ای در چاودار است که، در معده، آب زیادتری جذب می‌کند، متورم می‌شود و به این‌ترتیب، نوعی احساس سیری کاذب در فرد به‌ وجود می‌آورد.
  • نان چاودار برای بچه‌هایی که زمینه دیابت دارند نیز مفید است، زیرا سبب نوسان قند خون نمی شود از طرفی مواد معدنی موجود در چاودار به عملکرد آنزیم‌های موثر در ساخت انسولین و متابولیسم گلوکز کمک می‌کند.

توجه: برای بچه‌هایی که رژیم بدون گلوتن دارند این نان مناسب نیست، زیرا دارای گلوتن می باشد.

5b3ecf2551749 2018 07 06 06 38 - بهترین نان ها برای کودکان کدامند؟

خواص نان جو

  • جو منبع بسیار خوب مولیبدن، سلنیوم منگنز، فیبر، مس، B1، کروم، فسفر و منیزیم است.
  • جو نمایه گلیسمی پایینی دارد.
  • برای بچه‌ها بهتر است از ترکیب آرد جو گندم کامل استفاده شود.

63844 - بهترین نان ها برای کودکان کدامند؟

خواص نان گندم

  • ارزش غذایی نان گندم به میزان سبوس گرفته شده و فرآوری انجام شده در فرآیند سبوس گیری بستگی دارد.
  • هرچه میزان سبوس گیری کمتر باشد، ارزش غذایی آرد بالاتر خواهد بود.
  • از آنجا که پروتئین گندم یکی از مواد غذایی آلرژی‌زا می‌باشد، توصیه می‌شود زودتر از هشت ماهگی به شیرخواران نان گندم داده نشود.

مطلب مرتبط:  آشنایی با فواید غلات کامل برای سلامت بدن

چند نکته مهم در مورد مصرف نان در کودکان

  • نان بربری و نان سنگک هر دو از آرد گندم تهیه می‌شوند، فقط نسبت سبوس آنها متفاوت است. مصرف هر دو آنها در تامین انرژی و مقداری از پروتئین مورد نیاز بدن مفید است.
  • نان لواش و تافتون نیز از گندم تهیه می‌شوند، اما ارزش غذایی کمتری از نان‌های دیگر دارند.
  • از مصرف نان لواش‌های بسته بندی بی‌نام و نشان و تاریخ برای کودکان خودداری کنید.
  • اگر نان‌های فانتزی را از نان فروشی تهیه نمی‌کنید، حتما به تارخ مصرف دقت کنید.
  • کپک نان گاه با چشم دیده نمی‌شود و می‌تواند بسیار خطرناک باشد.

برای دریافت رژیم غذایی دکتر رویا خادمیان از طریق لینک زیر ثبت نام کنید

دریافت رژیم غذایی اینترنتی

دیدگاهتان را بنویسید