تغذیه درمانی در کبد چرب

تغذیه درمانی برای کبد چرب
تغذیه درمانی برای کبد چرب

تغذیه درمانی در کبد چرب

تغذیه درمانی در کبد چرب ،  کبد چرب در اثر رسوب و تجمع بیش از حد چربی در بافت کبد در شرایطی ایجاد می شود. که کبد توانایی شکستن چربی هارا نداشته باشد. به همین دلیل ذرات چربی در بافت های کبدی تجمع پیدا می کند . در نتیجه اختلالاتی در فعالیت طبیعی کبد به وجود می آورد.

اصلاح سبک زندگی و عادات غذایی غلط

  • در صورت اضافه وزن بالا، وزن خود را به وزن پیشنهادی کارشناس تغذیه برسانید.
  • از خوردن آب ومایعات بین غذا خوردن خودداری کنید.
  • جویدن کامل غذا و آهسته غذا خوردن
  • پرهیز از مصرف پوست مرغ، چربی گوشت، پوست ماهی، خامه، شیر و پنیر و ماست پرچرب، بستنی، شیرینی های خامه ایی، سس مایونز، نوشابه ها
  • پرهیر از مصرف غذا های سرخ کردنی و تغییر شیوه پخت به بخار پز و کبابی
  • خودداری از مصرف روغن جامد و تاکید بر مصرف روغن کلزا وزیتون، مصرف سبزیجات همراه با غذا، داشتن میان وعده در طول روز
  • پیاده روی حدااقل ۳۰ دقیقه در طول روز و افزایش زمان آن به یک ساعت در روز
  • پرهیز از مصرف نیکوتین، الکل،کافئین،گوشت قرمز و قندهای ساده مانند شکر، شکلات، شیرینی جات و غذاهای فریزشده، زودپزشده ترشیجات، رب، نمک زیاد، چای، ادویه جات تند و آبمیوه
  • پرهیز از مصرف زیاد ویتامین A
تغذیه درمانی برای کبد چرب
تغذیه درمانی برای کبد چرب

غذاهای مفید برای کبد

  • رژیم غذایی باید غنی از فیبر باشد غلات کامل، برنج قهوه ایی و نان سبوس دار از منابع خوب کربوهیدرات های فیبردار هستند.
  • استفاده بیشتر از منابع غذایی حاوی پتاسیم مثل: موز،کشمش، آلو و بادام درصورت نداشتن بیماری های کلیوی.
  • مصرف بیشتر سبزیجات به ویژه به صورت خام مانند:کلم، سیر، پیاز، هویج و چغندر.
  • مصرف بیشتر میوه های غنی از آنتی اکسیدان مانند: آلو،کشمش،زغال اخته، توت فرنگی، تمشک، پرتقال، سیب، گلابی.
  • برای این بیماران خوراک لبو و سوپ جو می تواند مفید باشد.
  • نوشیدنی حداقل ۸ لیوان آب در طول روز( در صورت داشتن بیماری کلیوی با پزشک خود مشورت کنید).
  • استفاده از مکمل خار مریم و ویتامین E در این بیماران تحت نظر پزشک یا کارشناس تغذیه توصیه می شود.

در ادامه این مقاله میخواهیم در رابطه با تغذیه درمانی در بیماران نقرس صحبت کنیم.

  1. روزانه از لبنیات کم چرب، منابع ویتامین C (مانند مرکبات ،آناناس ،فلفل سبز و ……. ) ، گیلاس، زغال اخته و روغن زیتون استفاده کنید .
  2. مصرف گوشت قرمز ، غذا های دریایی ،کربو هیدرات های ساده مانند: قند، شکر ، شیرینی ، شکلات و نوشابه ها را محدود کنید . ( روزانه بیشتر از ۱۲۰- ۹۰ گرم یا ۸% گرم  به ازای هر کیلو گرم وزن بدن گوشت مصرف نکنید)
  3. از مصرف نوشیدنی های الکلی پر یز کنید .
  4. مصرف مایعات خود را تا ۳ لیتر در روز افزایش دهید .
  5. از مصرف آب گوشت ها ، مغز های حیوانی ، دل و جگر و قلوه ، عصاره گوشت ها ، گوشت غاز ، بلدرچین ، ماهی ساردین ، مخمر ، آب جو پرهیز کنید.
  6. مصرف ماهی، ماکیان ، گوشت ،صدف ،قارچ ،حبوبات ،اسفناج ، زردچوبه ،گل کلم ، عدس ، ریواس ، مارچوبه را محدود کنید.
  7. همچنین در دوران حملات نقرس از مصرف آنها پر هیز کنید
  8. مصرف نان ها ، کره ، مارگارین ، کیک و شیرینی ها ، غلات ، لبنیات ، سس مایونز ، بستنی ، شکلات ، قهوه ،

تخم مرغ ،سبزیها ، میوه ها ، مغز دانه ها به دلیل پایین بودن آنها آزاد می باشد.

  1. وعده شام را سبک میل کنید .
  2. وزن خود را در محدوده مناسب حفظ کنید واز هر گونه استرس پرهیز کنید .
  3. از مصرف غذاهای  چرب پر هیز کنید و جای آن از کر بوهیدرات های پیچیده مانند: نان و غلات سبوس دار استفاده کنید .
  4. مصرف پروتئین سویا در رژیم غذایی تان توصیه می شود.
  5. برای بیماران نقرسی ورزش مستمر و با شدت متوسط ۳ بار در هفته به مدت نیم ساعت پیاده روی یا شنا بسیار مناسب می باشد . ورزش های سنگین و شدید توصیه نمی گردد.

_______________________________________________

دیدگاهتان را بنویسید