توصیه های تغذیه ای برای پیشگیری از پوکی استخوان

مقالات عمومی
  1. روزانه کلسیم کافی  از طریق مصرف منابع غنی آن خصوصا” انواع لبنیات کم چرب” دریافت شود. یک لیوان شیر حدودا دارای ۳۰۰ میلی گرم کلسیم است. بنابراین اگر یک فرد بزرگسال روزانه ۱ تا ۲ لیوان شیر یا معادل آن ماست یا پنیر یا کشک دریافت کند، نیاز کلسیم وی تامین خواهد شد.
  2. برای جذب کلسیم باید مقادیر کافی ویتامین از نور مستقیم خورشید و منابع غذایی آن  (زرده تخم مرغ، جگر، ماهی) دریافت شود. مدت زمان استفاده از نور خورشید حدود ۱۰ دقیقه در روز و دست کم دو الی سه بار در هفته است و کافی است صورت، دست ها و بازوها در شرایط محیطی سالم در معرض آن قرار گیرد.
  3. نوشیدنی های طبیعی مانند آب میوه، دوغ و انواع شربت ها به جای نوشابه های کافئین دار (انواع کولاها، چای و قهوه) مصرف شوند.
  4. انواع ماهی به ویژه ماهی هایی که با استخوان مصرف می شوند را به عنوان منابع غنی از پروتئین، کلسیم، روی، فلوئور و ویتامین D مصرف نمایند.
  5. منابع دیگر حاوی کلسیم عبارتند از: حبوبات شامل عدس، نخود، لپه، ماش، لوبیا قرمز، لوبیا چیتی، لوبیا سفید، لوبیای چشم بلبلی و انواع مغز دانه ها مثل بادام، کنجد و لوبیای سویا

اشتراک این پست

دیدگاهتان را بنویسید