توصیه های تغذیه ای در دیابت

تغذیه در بیماری هامقالات عمومی
  1. مصرف نان های سفید و برنج را کاهش داده و نان های سبوس دار و حبوبات را جایگزین آنها کنید.
  2. حداقل ۵ واحد از میوه ها و سبزی ها را در روز مصرف کنید.
  3. مصرف روغن های جامد، غذاهای آماده و سرخ شده و همچنین چربی های موجود در منابع غذائی حیوانی)کره، خامه، گوشت قرمز و فراورده های آن( را کاهش دهید.
  4. اینکه گفته می شود “فرد دیابتی به هیچ وجه نباید برنج یا سیب زمینی یا میوه مصرف نماید” یا “مواد غذایی تلخ باعث کاهش قند خون می شوند”، یک باور غلط در میان جامعه می باشد و نباید بدان ها توجه نمود.
  5. عسل دارای قند ساده است و مصرف آن باید محدود شود .
  6. منابع غذایی حاوی روی، ویتامین سی (مرکبات و سبزی های تازه) ویتامین آ) زردآلو، هلو، گوجه فرنگی و هویج(  را در رژیم غذایی خود بگنجانید زیرا این مواد حساسیت به انسولین را افزایش می دهند.
  7. برنج را افراد دیابتی می توانند روزانه و به مقدار متعادل مصرف نمایند. اما بهترین راه کاهش مصرف برنج و نان سفید جایگزین کردن آنها با حبوبات و نان های سبوس دار است.
  8. در بین مواد گیاهی تخم شنبلیله، دارچین، ریحان، چای سبز، جعفری، بامیه بیشترین اثر را در کاهش قند خون دارند.
  9. مصرف میوه با پوست برای دیابتی ها بهتر از آبمیوه است. آبمیوه دارای مقدار بیشتری قند است.
  10. مصرف شیرین کننده های مصنوعی و جایگزین های شکر از راهکارهای مناسب جهت کاهش مصرف قند می باشد.

اشتراک این پست

دیدگاهتان را بنویسید