مصرف نان سفید به صورت روزانه، چه مشکلاتی برای بدن به همراه دارد؟
مصرف نان سفید به صورت روزانه موجب بروز مشکلاتی در سیستم ایمنی بدن خواهد شد. بخش ترد و معطر نان تازه پخته شده با کره، سیر یا پنیر مدت هاست که برای بسیاری از مردم جهان به یک غذای سنتی تبدیل شده است.
در قفسههای نانواییها و مغازه ها، انتخاب زیادی از محصولات مختلف آردی وجود دارد. نان سیاه، سفید، غلات کامل، مخمر، نان حتی بدون گلوتن وجود دارد. اما هنوز اکثریت نان سفید از آرد گندم تصفیه شده تهیه میشود. این موجب میشود که کالاهای پخته شده از نظر بصری جذاب، کرک دار و ماندگاری نان را افزایش دهند، اما این دانهها را کاملا از مواد مغذی آن محروم میکند.
در قدیم نان را از آرد اول یا درشت تهیه میکردند. این روش ارزش غذایی محصول، مواد مغذی مفید و فیبر را حفظ کرد. اما اکنون فقط از آرد سفید بدون سبوس نان تهیه میشود.
اکنون همراه با یک تکه نان سفید، ۷۵ گرم کالری خالی و تقریباً کمبود مواد مغذی را وارد بدن خود میکنید. به دلیل کمبود ویتامین در ترکیب نان سفید مدرن، تولیدکنندگان شروع به غنی سازی مصنوعی آن و سایر محصولات پخته شده با ویتامینها کردند.
بسیاری از متخصصان تغذیه و همچنین دانشمندان دانشگاه کمبریج به دلیل داشتن شاخص گلیسمی بالا، مصرف نان سفید را توصیه نمیکنند. مانند تمام کربوهیدراتهای سریع، به راحتی توسط بدن جذب میشود، اما سیری طولانی مدت نیست. در حال حاضر یک ساعت پس از چنین وعده غذایی، احساس گرسنگی بروز می کند. مصرف بیش از حد نان سفید سبب چاقی و ابتلا به دیابت میشود.
نشاسته زیادی در نان سفید وجود دارد، تأثیر آن بر روی بدن را میتوان با شکر تصفیه شده مقایسه کرد. افزایش گلوکز خون اجتناب ناپذیر است که به نوبه خود سبب جهش شدید قند و انسولین میشود. با مصرف منظم نان سفید، دیابت و همچنین اختلال در سیستم قلبی عروقی میتوانند ایجاد شوند.
به منظور بهره مندی از رژیم غذایی آنلاین دکتر رویا خادمیان بر روی لینک زیر کلیک کنید:
دریافت برنامه غذایی