چند فست فود سالم خانگی مخصوص شاغلان



اگر شاغل هستید یا به هر دلیلی، فرصت کافی برای آشپزی ندارید و در عین حال دوست دارید که یک برنامه غذایی سالم و مغذی داشته باشید، بهتر است که همیشه چند نوع از مواد غذایی سالم برای تهیه غذاهای سریع و فوری را داخل فریزر نگهداری کنید.

فست‌فودها همیشه غذاهای ناسالمی نیستند و شما می‌توانید یک فست‌فود سالم را در مدت‌زمان کوتاه و با مواد اولیه باکیفیت و مغذی تهیه کنید. در ادامه این مطلب به ۴ فست‌فودی که می توانید در فریزر داشته باشید، اشاره می‌کنیم.

۱. خمیر پیتزا

تهیه خمیر پیتزا در خانه، کار بسیار ساده‌ای است و این روزها در بیشتر سایت‌ها و صفحات آشپزی می‌توانید با طرز تهیه انواع خمیر پیتزای خانگی آشنا شوید. شما می‌توانید یک بعدازظهر را به تهیه حدود ۲ کیلوگرم خمیر پیتزا اختصاص دهید و سپس این خمیر را به چانه‌های ۲۵۰ گرمی تقسیم کنید و آنها را به مدت حدود ۲ ماه داخل فریزر نگه دارید. خمیرهای فریزشده می‌توانند ۲ ساعت قبل از مصرف از فریزر خارج شوند و در دمای محیط قرار بگیرند تا برای پهن شدن کف قالب آماده شوند. سپس شما می‌توانید روی این خمیرها را با انواع مواد غذایی سالم مانند سبزیجات مختلف، سینه مرغ و مقداری پنیر فتا پُر کنید و ظرف کمتر از ۲۰ دقیقه یک پیتزای خانگی سالم داشته باشید. بهتر است برای افزایش ارزش تغذیه‌ای خمیرهای پیتزای خانگی از آردهای سبوس‌دار برای تهیه آنها کمک بگیرید یا مقداری سبوس به خمیر اضافه کنید.

۲. فیله ماهی

فیله ماهی بدون تیغ یکی از بهترین فست‌فودهای فریزری است که بعد از خارج شدن از فریزر، ظرف مدت کمتر از ۳۰ دقیقه برای خوردن آماده می‌شود. شما می‌توانید همیشه فیله‌های ماهی را به قطعات ۱۵۰ گرمی (تک‌نفره) تقسیم کنید و آنها را درون فریزر قرار دهید. در مواقعی که فرصت کمی برای پختن غذا دارید، فیله‌ها را از فریزر خارج کنید، به آنها کمی سرکه سفید، نمک، پودر سیر و فلفل سیاه بزنید، کف تابه نچسبی را چرب کنید، فیله را درون تابه قرار بدهید و درِ تابه را ببندید. در این صورت، فیله ماهی کم‌کم آب اضافی‌اش را پس می‌دهد و ظرف مدت حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه کاملا می‌پزد.

۳. سینه مرغ طعم‌دار

از دیگر فست‌فودهای سالم و فوری که می‌تواند حجم بالایی از پروتئین و سلنیوم را به بدن برساند، سینه مرغ طعم‌دار است. شما می‌توانید سینه مرغ را به‌صورت بسیار نازک برش بزنید و با مقداری پاپریکا، سیر رنده‌شده و فلفل سیاه آن را طعم‌دار کنید. سپس فیله‌های طعم‌دارشده را داخل فریزر قرار دهید تا در صورت کمبود وقت برای آشپزی از این فیله‌ها کمک بگیرید. فیله یا سینه مرغ طعم‌دارشده می‌تواند در کمتر از ۲۰ تا ۳۰ دقیقه برای مصرف آماده شود. قبل از پختن، بخارپز یا تنوری کردن فیله‌ها یا سینه‌های مرغ طعم‌دار می‌توانید مقداری آب لیموی تازه هم به آنها اضافه کنید.

 ۴. گوشت چرخ‌کرده طعم‌دار

یکی دیگر از فست‌فودهای سالم و مغذی برای اوقاتی که فرصت کوتاهی برای آشپزی دارید، گوشت‌های چرخ‌کرده طعم‌دارشده هستند. شما می‌توانید گوشت چرخ‌کرده را با نمک، فلفل سیاه، پودر پیاز، هویج پخته و رنده‌شده و یک نوع کلم پخته و رنده‌شده (نظیر بروکلی، کلم برگ یا گل کلم) به‌خوبی ورز بدهید. سپس آن را به شکل همبرگر پهن کنید و داخل فریزر بگذارید. این گوشت چرخ‌کرده بعد از خارج شدن از فریزر در مدتی کمتر از ۲۰ دقیقه برای مصرف آماده خواهد شد.