11 خواص و مضرات آناناس +5 روش مصرف آن

آناناس میوه ای با مواد معدنی و ویتامین های مورد نیاز بدن که با طعم لذیذ بسیار محبوب است. آب و گوشت آناناس در سرار جهان حتی در غذاها نیز استفاده می‌شود. آناناس را می‌توان در دسرها مانند سالاد میوه، یا در غذاهای خوش طعم، در پیتزا، یا آناناس کبابی استفاده کرد. از تکه های آناناس برای کنسروسازی استفاده می شود. در حالی که از پوست، هسته و بخش انتهایی برای ساخت انواع محصولات، از جمله سرکه، الکل و مواد غذایی برای حیوانات استفاده می شود. در این مقاله خواص و مضرات آناناس برای بدن را بررسی کردیم و روش های استفاده از آن را بررسی کردیم.

گیاه شناسی آناناس

  • آناناس یا کاجدیس نوعی میوه است که ریشه آن از جنوب برزیل و پاراگوئه است.
  • بزرگی آن ۱–۱٫۵ متر و بزرگی برجستگی روی آن تا ۳۰–۱۰۰ سانتیمتر است.
  • این میوه نوعی میوه چندگانه است که در علم باغبانی به آن سینکارپ گفته می شود.
  • این گیاه بومی دائمی ناحیه گرمسیری قارهٔ آمریکا است. میوه‌های خاردار و مطبوعی دارد.
  • آب و میوهٔ گوشت این میوه را به مقدار زیاد کنسرو می‌کنند همچنین در جزایر فیلیپین از برگ‌های خاردار آن رشته‌هایی به دست می‌آید که با آن پارچه می‌بافند.

ویتامین ها و مواد معدنی آناناس

ویتامین های گروه (B)مس
ویتامین (C)آهن
ویتامین (A)منیزیم
سدیممنگنز
پتاسیمفسفر
کلسیمروی

آناناس در طب سنتی

آناناس طبیعت گرم و تر دارد و در درمان مشکلات زیر کاربرد دارد:

خواص آناناس برای بدن

1- تقویت سیستم دفاعی دربرابر عفونت ها

آناناس سرشار از ویتامین C است که به محافظت در برابر عفونت ویروسی و التهاب ها کمک می‌کند و سیستم دفاعی بدن را تقویت میکند.

2- کاهش وزن

آناناس کم کالری است، بنابراین یک میان وعده خوب برای کاهش وزن بحساب می آید این میوه نیاز به غذا خوردن را، با شیرینی و حفظ سطح قند خون به دلیل محتوای بالای فیبر، مدیریت می کند و کمک می‌کنند کم‌تر غذا بخورید، چون باعث می شوند زودتر احساس سیری بکنید همچنین آناناس کنترل گلوکز خون را بهبود می‌بخشد.

3- کاهش التهاب

بروملین آنزیمی است که می تواند التهاب و تورم را در شرایطی مانند سینوزیت، گلودرد و آرتریت کاهش دهد. بروملین ممکن است به کاهش التهاب ناشی از کولیت اولسراتیو یا زخم و التهاب مزمن روده بزرگ، کمک کند. اگر با عفونت یا جراحت سر و کار دارید، بروملین می‌تواند به کاهش تورم، کبودی، زمان التیام و درد پس از جراحت و جراحی کمک کند.

4- تقویت بینایی

به خاطر سطح بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین C، آناناس ریسک تخریب ماکولار(یک بیماری چشمی) را کاهش می دهد و باعث از دست دادن بینایی می شود. همچنین آناناس حاوی بتا کاروتن بالایی هم است که ماده ای ضروری برای حفظ سلامت چشم است.

5- استحکام استخوان ها

موسسه ملی بهداشت توصیه می‌کند که در کنار کلسیم برای حفظ استخوان‌های قوی و بافت‌های ارتباطی سالم، منگنز نیز مورد نیاز است. یک فنجان آناناس در حدود ۷۶ درصد از مقدار منگنز توصیه‌شده را شامل می‌شود. بهبود کلی استخوان و تراکم مواد معدنی، به رفع پوکی استخوان و تسکین علائم بیماری های استخوان، کمک می‌کند.

6- کاهش استرس

آناناس حاوی میزان خوبی از ویتامین های B است که مغز شما را به سمت عملکرد بهتر سوق می دهد و توانایی شما برای مقابله با استرس را به طور موثر بالا می برد.

7- درمان سرماخوردگی و سرفه

به دلیل میزان بالای ضد التهابی و ویتامین C، آناناس می تواند یک درمان خوب برای درمان سرماخوردگی و سرفه های شدید باشد.بروملین التهاب و مشکلات تنفسی را کاهش می دهد.آنزیم های آناناس التهاب را کاهش می دهند و موکوس اضافی در سیستم تنفسی را تمیز می کنند.

8- کاهش فشار خون

آناناس حاوی مقدار زیادی پتاسیم است.پتاسیم یک اتساع عروق طبیعی قوی است, به این معنی که کشش رگ های خونی را آسان تر کرده و گردش خون مناسب را در قسمت های مختلف بدن ارتقا می دهد. همان طور که رگ های خونی شما آرام می شوند, فشار خونتان کاهش می یابد و جریان خون کم می شود. بنابراین آناناس می تواند به پیش گیری از سکته مغزی کمک کند.

9- آناناس برای پوست

  • درخشان شدن پوست
  • جوان کردن پوست
  • درمان جوش
  • رفع لکه ها
  • جوان شدن پوست
  • روشن شدن پوست

عوارض جانبی خوردن آناناس

1- آناناس برای سلامتی مفید است اما برخی افراد (هم مرد و هم زن) ممکن است واکنش‌های آلرژیک ملایم مانند تورم لب ها و یا احساس سوزش در گلو بخاطر خوردن آناناس داشته باشند.

2- آناناس برای زنان باردار مفید است زیرا می تواند به آن ها در بهبود بیماری صبحگاهی (ویار) کمک کند. با این حال آناناس حاوی بسیاری از آنزیم ها است و برخی از این آنزیم ها می توانند انقباضات رحم را در مراحل اولیه بارداری افزایش دهند که این امر خطر افزایش سقط جنین را بالا می برد.

3- آناناس برای افراد مبتلا به آرتریت مفید است زیرا خواص ضد التهابی آناناس می تواند از التهاب مفاصل جلوگیری کند. با این حال، افراد مبتلا به آرتریت و روماتیسم باید مراقب باشند که خوردن بیش از حد آناناس خطر شکشتگی را افزایش میدهد.

4- مصرف بیش از حد برای بیماران دیابتی خیلی مناسب نیستند. به همین دلیل، توصیه می شود بیماران دیابتی مصرف آناناس خود را به یک تا دو وعده در روز محدود کنند.

5- آناناس نارس می تواند باعث استفراغ شود.

6- طبیعت اسیدی آناناس می تواند تولید مخاط در گلو و دهان را تحت تاثیر قرار دهد و موجب احساس جراحت در گلو و دهان شود.

7- خوردن بیش از حد آناناس می تواند تاثیر منفی روی سلامت دندان ها داشته باشد زیرا ممکن است باعث رنگ گرفتن و لکه دار شدن دندان ها شود. همچنین ماهیت اسیدی آناناس می تواند مینای دندان ها را از بین ببرد.

8- آناناس منبع خوبی از ویتامین C است که ماهیت اسیدی دارد. در بعضی افراد نیز می تواند درد معده ایجاد کند.

ممنوعیت مصرف آناناس

روش پوست کندن آناناس

 

38 تا از مقوی ترین غذاها و نوشیدنی های دنیا

روش استفاده از آناناس

1- نوشیدنی آناناس

مواد مورد نیاز:

  • یک چهارم یک آناناس پوست گرفته شده، حلقه شده و خرد شده
  • ۱ فنجان بستنی وانیلی
  • ۱ فنجان آب آناناس

روش تهیه:

  • تکه‌های آناناس را در مخلوط‌کن بریزید.
  • بستنی و آب آناناس را به مخلوط‌کن حاوی آناناس اضافه کنید.
  • ۳تا زمانی که مواد به یک مایع یک دست تبدیل شود آن‌ها را مخلوط کنید.
  • مواد درون مخلوط کن را درون یک لیوان بلند بریزید و با یک تکه آناناس آن را تزئین کنید.

2- آناناس کبابی با سس کارامل

مواد مورد نیاز:

  • 1 عدد آناناس تازه
  • 4 قاشق سوپخوری کره
  • 4 قاشق سوپخوری عسل
  • 1 قاشق سوپخوری آبلیمو
  • 1 پینچ دارچین
  • 1 پینچ میخک آسیاب کرده
  • 300 میلی لیتر خامه صبحانه
  • 250 گرم شکر قهوه‌ای
  • یک و یک دوم قاشق سوپخوری سس سویا

روش تهیه

آناناس را از درازا برش دهید و قسمت سفت وسط آن را جدا کنید. حالا کره را آب کنید و عسل، آبلیمو، دارچین و میخک را به آن بیفزائید و این مخلوط را گرم نگه دارید.

سپس برش‌های آناناس را به سیخ چوبی بکشید و آن را روی منقل یا گریل کبابی کنید. در این میان، پیوسته از مخلوط کره رویش بمالید تا طلائی رنگ شود.

خامه، شکر و کره را در تابه مناسبی بریزید و روی اجاق بگذارید و بجوشانید تا شکر حل شود. آن‌گاه سس سویا را بیفزائید و بجوشانید تا سس قدری غلیظ شود. این سس را روی آناناس های کبابی بریزید. غذای شما آماده است.

3- ماسک صورت

روش اول

1 قاشق چای خوری پوره آناناس، 2 قاشق چای خوری عسل و 2 قاشق چای خوری پودر جو را در یک کاسه کوچک با دو ماده دیگر ترکیب کنید و این ماسک را حتما به پوست تمیز بزنید و بعد از 10 تا 15 دقیقه صورت را شسته و از مرطوب کننده استفاده کنید.

روش دوم

1 قاشق چای خوری پوره آناناس، 2 تا 3 قاشق چای خوری برنج پخته شده و 1 تا 2 قاشق چای خوری روغن نارگیل را ترکیب کنید و بعد از این که ترکیب حالتی خمیری پیدا کرد، آناناس له شده را به آن اضافه کنید. بعد از پاکسازی و تمیز کردن صورت با آب گرم، لایه ضخیمی از ماسک را اعمال کنید و بعد از 15 تا 20 دقیقه، صورت خود را بشویید و بعد ، از کرم مرطوب کننده صورت استفاده کنید.

نکات تکمیلی درباره آناناس

  • هرچه وزن آناناس انتخابی شما بیشتر باشد میوه آبدارتر و شیرین تر خواهد بود.
  • آناناس رسیده محکم و سفت است.
  • آناناسی که بوی الکل بدهد، بیش از حد رسیده و مناسب نیست.
  • از خرید آناناس هایی با پوست چروکیده ، پوست مایل به رنگ قهوه ای، ترک خورده و با برگ های پژمرده خودداری کنید زیرا همه این ویژگی ها نشان دهنده یک میوه پلاسیده هستند.

با این کارهای ساده از پیرشدن خود جلوگیری کنید

دیدگاهتان را بنویسید