17 خواص و مضرات نبات و طرز تهیه و مصرف آن

نبات یک نوع قند است که از نیشکر بدست می آید. این ماده شیرین طی یک مکانیزم فیزیکی تابع زمان و دما، متبلور می شود و به صورت کریستال های زیبا شکل می گیرد. نبات خواص بسیاری برای سلامتی بدن و درمان بیماری ها دارد.

نبات دارای طبعی گرم است و استفاده از آن در درمان افراد سرد مزاج بسیار مفید است. در مقایسه با انواع آبنبات ها، نبات خاصیت ضد نفخ و ملین بالایی دارد و به علت قابض بودن آن برای درمان و بهبود اسهال بسیار مفید است. مصرف نبات سبب کاهش نشانه های، نقرس، بلغم و فلج شدن قسمتی از بدن می شود. از این رو مصرف نبات داغ یا آب جوش نبات و یا نبات داغ برای رفع بلغم توصیه می شود.

خواص نبات برای بدن

1- افرادی که در روز بیش از 8 بار دفع ادرار دارند دچار تکرر ادار بوده نبات در درمان تکرر ادرار بسیار مفید واقع میشود. کافیست نوشیدنی های گرم نبات داغ را مصرف کنید و در طی روز چندین بار از این نوشیدنی استفاده کنید.

2- نبات باعث تسکین درد شده و مصرف منظم نبات داغ برای بدن مفید است و تنگی نفس را رفع کرده و آسم را درمان می کند.

3- نبات خواص زیادی برای بدن دارد و مصرف آن کمردرد را تسکین داده و دردهای کمر و ستون فقرات را کاهش میدهد.

4- مصرف چای نبات در رفع خستگی های مفرط جسمی و فکری که از کار و فعالیت های روزانه ناشی می شود موثر بوده و اگر این نوشیدنی گرم میل شود باعث آرامش و نشاط می گردد.

5- افرادی سالخورده به دلیل کهولت سن بیشتر دچار کم حواسی می شوند و برای رفع آن می توانید چای نبات و آب جوش نبات داغ مصرف کنید.

6- نبات ملین بوده و نباتی که از نیشکر بدست می آید از هضم دیر غذا جلوگیری می کند.

7- نبات در رفع خواب آلودگی موثر می باشد، رانندگانی که در شب در جاده ها تردد می کنند، حتما یک فنجان چای نبات بنوشند.

8- نبات در درمان اسهال بسیار موثر بوده و بدین منظور می توانید نبات را در ظرفی روی حرارت ملایم قرار داده تا به ماده ای قهوه ای مایل به مشکی تبدیل شود.

9- نبات به تسکین درد معده و درد ناشی از انقباض ماهیچه ها اشاره نمود.

10- برای رفع درد شکمی می توانید از نبات داغ استفاده کنید و گرما دادن به شکم نیز در کاهش درد بسیار موثر واقع می شود و موجب رفع کرامپ های شکمی میشوند.

11- پا درد از کار زیاد و راه رفتن های زیاد بوجود می آید و ممکن است دلایل دیگری نیز داشته باشد.

12- سردی پوست بدن بخصوص دست و پا بسیاری از افراد را درگیر می کند و آن ها اغلب احساس سرما می کنند سردی پوست بدن دلایل مختلفی می تواند داشته باشد و برای رفع سردی پوست بدن می توانید از نبات داغ استفاده کنید.

13- همه افراد پس از خوردن غذای سنگین علائم هضم نشدن غذا را تجربه کرده اند و با بروز مشکلاتی در دستگاه گوارش مواجه شده اند. برای جلوگیری از دیر هضم شدن غذا می توانید از نبات داغ یا چای نبات استفاده نمایید.

14- افرادی که در خواب از دهانشان آب جاری می شود می توانند از ترکیبات مختلف نبات همانند نبات سفید، نبات زعفرانی به حالت نبات چوبی و شاخه نبات در نوشیدنی های گرم استفاده کنند.

15- ترش شدن دهان در اثر دسترسی نداشتن به مواد غذایی ایجاد می شود و برای رفع ترشی و جلوگیری از بوی بد یا مزه بد در دهان از نبات داغ، تکه های خرد شده نبات و چای نبات استفاده کنید.

16- نبات دارای خاصیت ضد ترش کردن می باشد

17-  تپش قلب امر عادی بوده ولی در برخی موارد خطرناک می شود و نبات در درمان تپش قلب موثر می باشد.

مضرات مصرف نبات

  • مصرف قند، شکر و نبات هم به میزان زیاد مضر است و برای افرادی که مشکل افزایش قندخون دارند، توصیه نمی شود.
  • نبات به علت رطوبت بسیار اندک، بافت سخت تری از قند داشته و شیرین تر است بنابراین برای افراد چاق و دیابتی منع مصرف دارد.

 

روش تهیه نبات

مواد مورد نیاز

  • آب ۲۰۰ میلی‌لیتر
  • شکر ۵۰۰ گرم
  • نخ یا چوب به مقدار کافی
  • چسب نواری به مقدار کافی

روش تهیه

  • قبل از هر چیز شکر را همراه با آب بجوشانید.
  • برای رفع جرم‌های اضافی و شفاف شدن نبات می‌توانید یک سفیده تخم مرغ به آن اضافه کنید تا این جرم‌ها و ضایعات را به خود جمع کند و شما به راحتی آن را خارج کنید.
  • سپس حرارت را بیشتر کنید. یک ظرف دیگر برداشته و نخ یا چوب‌ها را به وسیله جسب نواری به داخل ظرف آویزان کنید.
  • توجه داشته باشید که هر کدام از نخ‌ها و یا چوب‌ها از هم فاصله مناسبی داشته باشند. سپس شربت را به درون ظرف ریخته و روی آن را بپوشانید.
  • بعد از ۲۴ ساعت بلورهای نباتی به نخ یا چوب‌ها چسبیده و آماده مصرف می‌شوند.

نکات خرید نبات

  • اولین ویژگی یک نبات خوب شفاف بودن بلورهای آن است و باید در کنار طعم شیرینی که دارد، نگین های درشت و شفاف آن نیز مشخص باشد.
  • برای داشتن نبات مرغوب باید به مواد اولیه آن توجه شود.
  • شکر اصلی ترین مواد اصلی برای تولید نبات است پس باید در تولید نبات از شکر با کیفیتی استفاده کنید چون یک شکر با کیفیت باعث می‌شود شکل ظاهری، طعم و کیفیت نبات نیز رضایت بخش باشد.
  • در نبات زعفرانی استفاده از زعفران مرغوب نیز اهمیت دارد و باید از زعفران اصل به جای جوهر زعفران استفاده می‌شود پس باید بدانید که نبات با کیفیت رنگ افزودنی ندارد و سرطان‌زا نیست.
  • از همه مهمتر نبات خوب کاملا بهداشتی است چون از جذب آلودگی‌های محیطی به نبات جلوگیری می‌کند و بسته بندی آن نیز بسیار زیبا و کاربردی است.
  • نبات‌هایی که به صورت فله‌ای در کیسه‌های بزرگ در جلوی درب مغازهها دیده میشوند از نظر بهداشتی مشکل دارند چون دارای پوشش نیستند و نبات با داشتن مقداری رطوبت آلودگی های محیطی را به خود جذب میکند.

یک ویدیو از روش تهیه و خواص نبات

موم عسل چه خواصی دارد؟

دیدگاهتان را بنویسید