ایمپلنت دندان


ایمپلنت دندان یه وسیله بسیار خوب و کاربردی برای جایگزین شدن با دندوناییه که به هر دلیلی از دست رفتن و جای اونا تو دهن خالیه. ایمپلنت قابلیت استفاده به جای هر کدوم از دوندونا رو داره. ایمپلنتی که داخل فک کاشته می شه، مثل دندون طبیعی عمل می کنه و ممکنه تا پایان عمر، نیازی به تعویض اون نباشه. در ادامه می خوایم بیشتر در مورد ایمپلنت دندان، مزایا، طول عمر و زمان طول درمان صحبت کنیم. اگه شما هم در مرحله تصمیم گیری برای کاشت ایمپلنت هستین، می تونین با مطالعه مطالب زیر، اطلاعات خوبی در این زمینه کسب کنین.

ایمپلنت دندان چیست؟

استفاده از ایمپلنت برای کاشت دندون، یه روش استانداره و اصلاً قابل مقایسه با دندون مصنوعی و روش های دیگه نیست. در واقع تو این روش، یه میله کوچک به اسم ایمپلنت رو داخل فک بیمار جاسازی می کنن تا به مرور با استخون فک جوش بخورده و بشه تاج دندون رو روی اون نصب کرد. ایمپلنت نقش ریشه دندون رو داره و برای هر دندون به صورت جواگونه کاشته می شه و هیچ کدوم از دندونای ایمپلنت شده، ارتباطی با دندونای مجاوری ندارن. به فرایندی که در اون ایمپلنت با استخون فک جوش می خوره، یکپارچگی استخون می گن. اگه بافت لثه بیمار سالم و استخون فک هم تراکم لازم رو داشته باشه، زمینه برای کاشت ایمپلنت هم فراهمه. ایمپلنت نقش لنگری رو داره که تاج دندون روی اون سوار میشه.

جنس ایمپلنت دندان

جنس بیشتر ایمپلنت ها از تیتانیوم و مابقی از جنس زیرکونیا هستند. این مواد حساسیتی در بدن ایجاد نمی کنن و کاملاً سازگار با بدن هستن. این روش امروزه طرفدارای زیادی داره و میشه گفت 98% از کسانی که با این روش صاحب دندون میشن، در طول درمان، هیچ مشکلی براشون پیش نمیاد، به همین دلیل هم یکی از موفق ترین روش های درمانی در زمینه کاشت دندونه.

طول دوره درمان با ایمپلنت چقدر است؟

به محض اینکه ایمپلنت داخل فک گذاشته می شه، تاج رو روی اون نصب نمی کنن. بعد از کاشت، چند ماه زمان نیازه تا استخون فک و ایمپلنت، به هم جوش بخورن. این زمان برای افراد مختلف متفاوته؛ چون شرایط بدنی بیمار و کیفیت استخون فک، در زمان جوش خوردگی تأثیر میذاره؛ این زمان ممکنه برای برخی افراد تا 6 ماه هم طول بشکه. برای اینکه ایمپلنت به صورت کامل تثبیت بشه و بعداً مشکلی ایجاد نکنه، باید به اندازه کافی صبر کرد تا این مرحله به صورت کامل تموم بشه. صاحب یک دندون جدید شدن، قطعاً ارزش این هم صبر کردن رو داره؛ حتی اگه بیشتر از حد معمول طول بکشه.

گاهی ممکنه بیماری که قصد ایمپلنت داره، استخون فکش دچار ساییدگی شده باشه و یا به هر دلیل دیگه ای نیاز به پیوند استخون داشته باشه. بیماری که این پیوند رو انجام میده باید صبر کنه تا استخون فک برای گذاشتن ایمپلنت آمادگی لازم رو پیدا کنه. البته ممکنه برای بعضی از بیمارا بلافاصله بعد پیوند استخون، کاشت ایمپلنت هم انجام بشه، یعنی هر دو کار تو یه روز انجام بشن.

گاهی وقتا پیش میاد که فرد نیاز ضروری و فوری به کاشت ایمپلنت داره؛ مثلا ممکنه مراسم عروسی تو راه داشته باشه و دوس نداره که پیش مهمان ها یا تو عکس و فیلم عروسی، جای خالی دندونش مشخص باشه. تو این موارد بلافاصله بعد کاشت ایمپلنت، تاج دندون ساخته شده رو روی اون نصب می کنن. اما توجه کنین که این دندون برای چندین ماه قابل استفاده نیست و باید زمان کافی بگذره تا استخون فک و ایمپلنت به هم جوش بخورن. این کاشت معمولاً برای دندونای جلویی استفاده میشه که در معرض دید هستند.

هزینه ایمپلنت دندان

موارد زیادی هستن که رو هزینه نهایی کاشت ایمپلنت تأثیر میذارن. کسی که می خواد برای چند تا دندون ایمپلنت کنه با کسی که فقط برای یه دندونش ایمپلنت لازمه، قطعاً باید هزینه بیشتری پرداخت کنه؛ چون هزینه هر ایمپلنت جداگونه حساب می شه. علاوه بر این، تعداد جلساتی که بیمار برای درمان به مطب میره هم تو هزینه درمان مؤثره. اگه لثه بیمار عفونت داشته باشه یا دندونش دچار پوسیدگی شده باشه، در این صورت باید اول این مشکلات برطرف بشه و پس از اون نوبت به کاشت ایمپلنت برسه. هزینه این درمان های اولیه هم به هزینه نهایی ایمپلنت اضافه میشن. جلوتر گفتیم که جنس ایمپلنت می تونه تیتانیوم یا زیرکونیا باشه که قیمتای متفاوتی دارن. قبل از شروع درمان و در حین درمان، بیمار باید آزمایش بده و از دندوناش عکسبرداری بشه که اینا هم جزئی از روند درمان هستن و بیمار باید قبل از کاشت ایمپلنت، فکر همه این هزینه ها رو کرده باشه.
علاوه بر موارد درمانی که گفتیم، عوامل دیگری هم تو هزینه ها تأثیر میذارن. مثلا اگه مطب تو تهران باشه، هزینه بشتری نسبت به شهرهای کوچیک داره، حتی اگه تو یه شهر باشن، ممکنه از منطقه ای به منطقه دیگه متفاوت باشه. یک عامل مهم دیگه ای که رو هزینه ایمپلنت تأثیر میذاره، میزان تخصص و تبحر دندونپزشکه؛ هر چی دندونپزشک تجربه بیشتر و دانش زیادی تو این زمینه داشته باشه، هزینه بیشتری رو نسبت به یک دندونپزشک عادی می طلبه.
اما بهتره به کاشت ایمپلنت به عنوان هزینه نگاه نکنین؛ چون واقعاً یه نوع جور سرمایه گذاری حساب میشه.

طول عمر ایمپلنت چقدر است؟

کاشت دندان با ایمپلنت یه روش دائمیه و ممکنه انقدر باکیفیت باشه و به خوبی نصب شده باشه که بیمار تا آخر عمر نیازی به تعویض اون نداشته باشه. ایمپلنت خیلی راحت می تونه بیشتر از 25 سال دووم بیاره. اما روش های دیگه که به عنوان جایگزین دندون استفاده میشن، عمر کمتری دارن و در خوشبینانه ترین حالت که کیفیت بالایی داشته باشن، 15 سال عمر میکنن. همین دائمی بودن ایمپلنت هست که اونو پرطرفدار کرده.

مزایای ایمپلنت نسبت به دندان مصنوعی

استفاده از دندون مصنوعی، به مرور زمان باعث ساییدگی استخوون فک میشه و پس از مدتی فرد احساس می کنه که فک هاش تو همدیگه فرو رفتن و قسمت پایینی صورت کوتاه تر شده.
اما مزیت ایمپلنت دندان در دندانپزشکی اینه که نه تنها باعث ساییدگی نمیشه، بلکه مثل یه دندون طبیعی عمل می کنه و جلوی تحلیل رفتن استخون فک رو می گیره. علاوه بر این ظاهر دندونی که ایمپلنت شده، کاملا مثل دندون طبیعیه؛ چون هر دندون به صورت کاملاً مجزا ایمپلنت میشه و بنابراین بین دوندونای ایمپلنت شده فاصله طبیعی ایجاد میشه، اما برای دندونای مصنوعی، از کل فک بیمار قالب تهیه میشه و بین دندونا هیچ فاصله ای نیست و وقتی داخل دهن گذاشته میشن، روی لثه ها رو کامل می پوشونن و تو اولین نگاه میشه متوجه مصنوعی بودن اونا شد.


Post Views: 394



Source link