غذاهای مخصوص مهمانی‌ های ماه رمضان


بررسی غذاهای مخصوص مهمانی‌ های ماه رمضان

وعده‌های افطاری در هر استان و فرهنگی متفاوت است به‌عنوان‌مثال بعضی از مردم عادت دارند در این وعده نان_پنیر و سبزی یا غذاهای سبک میل کنند اما برخی دیگر غذاهای برنجی و مفصل‌تر را ترجیح می‌دهند. بدون شک این عادات در مهمانی‌های افطاری آن‌ها نیز دیده می‌شود. در ادامه مطلب امروز سایت دکتر رضا اطمینانی متخصص تغذیه اصفهان غذاهای مخصوص مهمانی‌ های ماه رمضان را مورد بررسی قرار می دهیم.

انتخاب نوشیدنی‌ها

بعد از گذشت چندین ساعت از وعده سحر تا افطار، فرد روزه‌دار باید نیروی از دست رفته خود را مجدداً برگرداند. به همین منظور مصرف نوشیدنی‌های سرشار از ویتامین الزامی است. بهترین زمان مصرف این نوشیدنی‌ها از افطار تا سحر خواهد بود. بعضی از افراد به اشتباه در سفره‌های افطار خود از نوشیدنی‌های سرد استفاده می‌کنند در صورتی که توصیه می‌شود افراد، روزه خود را با یک نوشیدنی گرم مانند آب جوش یا چای کم رنگ باز کنند. چنین نوشیدنی‌هایی دستگاه گوارش را برای دریافت مواد غذایی آماده می‌کند.

بهترین نوشیدنی‌هایی که می‌توانید با آن‌ها از مهمانان خود پذیرایی کنید عبارتند از بهار نارنج، لیمو و نعناع، گل‌گاوزبان، چای کم رنگ، نوشیدنی‌های ضد عطش (مانند عرق بیدمشک، شربت آبلیمو یا تخم شربتی)، شربت خاکشیر، شربت خیار و سکنجبین، عرق کاسنی، تخم ریحان به همراه عسل، شربت توت‌فرنگی، شربت ریواس، شربت طالبی، شربت جلاب، آبمیوه‌های طبیعی (مانند آب هندوانه یا آب پرتقال)، لیموناد نعنایی، نوشیدنی‌های گرم و مغذی (مانند شیر عسل یا شیر گرم).

انتخاب پیش غذا

سرو غذاهای سبک در وعده افطاری اهمیت زیادی دارد. افراد زیادی هستند که به دلیل ساعات زیاد روزه داری نمی‌توانند در وعده افطار غذاهای سنگین میل کنند. محبوب‌ترین پیش غذاهای ماه رمضان برای مهمانی عبارتند از:

  • نان و پنیر به همراه خیار، گوجه فرنگی، سبزی یا گردو
  • آش رشته
  • حلیم
  • سوپ جو
  • سوپ کلم
  • سوپ قارچ
  • سوپ تره فرنگی
  • سوپ شوید
  • سوپ جو با گوشت
  • سوپ سفید و مرغ
  • سوپ حریره
  • سوپ جو سفید
  • عدسی
  • کشک و بادمجان
  • آش جو
  • آش کشک
  • آش گندم و شیر
  • آش گندم بدون گوشت
  • آش شله قلمکار
  • آش ماست شیرازی
  • آش بلغور
  • آش ماست
  • آش آبغوره

نکات مهم تغذیه‌ای برای وعده افطار | متخصص تغذیه اصفهان

غذای اصلی برای افطاری

هنگامی که صحبت از غذاهای مخصوص در وعده افطاری می‌شود اکثر افراد به غذاهای برنجی همراه با خورشت فکر می‌کنند. سفره‌های افطاری تنوع زیادی دارد و بیشتر افراد با خوردن سوپ یا آش و دسرهایی مانند فرنی یا شیر برنج سیر می‌شوند؛ به همین علت انتخاب درست یک غذای اصلی اهمیت زیادی دارد. غذاهایی که برای مهمانی‌های افطاری انتخاب می‌شود علاوه بر زیبایی و چشم نوازی باید مورد پسند همه مهمانان باشد. در قسمت بعد چند نمونه از غذاهای ماه رمضان برای مهمانی را با یکدیگر بررسی خواهیم کرد.

  • زرشک پلو با مرغ
  • عدس پلو
  • قیمه نثار
  • ته‌چین مرغ
  • فسنجان
  • قورمه سبزی
  • باقلوای گوشت
  • حلیم
  • شله
  • کباب ترکی
  • خورشت بادمجان
  • خورشت کرفس
  • خورشت قیمه
  • انواع کتلت‌ها و کوکوها
    اگر دغدغه چاق شدن یا سنگینی خود و مهمانانتان را ندارید، می‌توانید از پیراشکی‌ها یا سمبوسه نیز استفاده کنید.
    بهتر است در کنار غذای خود از انواع سبزیجات به‌ویژه جعفری، کلم بروکلی، خیار، گوجه فرنگی، کلم، کاهو، هویج یا تره فرنگی نیز استفاده کنید.

دکتر رضا اطمینانی متخصص تغذیه اصفهان را در اینستاگرام دنبال کنید

مصرف انواع دسر

در میان انتخاب غذاهای ماه رمضان برای مهمانی، انتخاب نوع دسر و درست کردن آن جذاب‌ترین قسمت است. دسرها برای باز کردن افطار و حتی هضم بهتر غذا مناسبند و باید پرکالری و مقوی باشند تا انرژی افراد را برای دیگر روزهای ماه رمضان حفظ کنند. از محبوب‌ترین دسرها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • زولبیا و بامیه
  • شیر برنج
  • شله زرد
  • انواع فرنی مانند فرنی بادام، فرنی نارگیل، فرنی بستنی، فرنی پسته، فرنی گل محمدی، فرنی آرد گندم، فرنی کدو حلوایی، فرنی پرتقالی یا فرنی ساده
  • انواع حلوا مانند حلوا خرما، حلوا هویج، حلوا لبو، حلوا شیر، حلوا دارچین، حلوا زعفرانی، حلوا با عسل، حلوا با هویج، حلوا موز، حلوا باقلوا، حلوا گل سرخ، حلوا زنجبیلی یا حلوا خرما و دارچین
  • رولت خرما و گردو
  • مسقطی زعفرانی
  • رنگینک
  • کاچی
  • کیک شربتی
  • ترافل خرمایی
  • دیگچه مشهدی
  • قویماق
  • کوکو قندی
  • شکلات خرمایی
  • کیک خرما
  • رشته خوشکار

نحوه آماده کردن غذاهای افطاری

تهیه یک سفره افطاری خوب برای مهمانی کار خیلی آسان نیست زیرا علاوه بر یک غذای اصلی شما باید نوشیدنی مناسب، پیش غذا و دسر هم آماده کنید. میزان غذای افطار نسبت به میزان غذای عادی در مهمانی‌های شام کم‌تر است. با توجه به اینکه خود شما در طول روز، روزه هستید برای کم شدن فشار کار بهتر است شب قبل از مهمانی برخی از کارهای خود را انجام دهید. شما می‌توانید مواد اولیه غذای افطار خود را زودتر آماده کنید و آن‌ها را در یخچال بگذارید؛ همچنین می‌توانید دسرهای خود را از قبل آماده و در ظرف‌هایش بریزید. انجام این کارها باعث می‌شود تا در روز مهمانی کارهای ضروری خود را راحت‌تر انجام دهید.


مطالعه بیشتر:

مزایای رژیم آلکالین برای سلامتی

بایدها و نبایدها در رژیم غذایی ویت واچرز

پیشگیری از چاقی در تعطیلات نوروز





Source link