10 تکنیک ساده برای تبدیل حال بد به حال خوب و تقویت روحیه


تقویت روحیه

می‌توان گفت همه ما در طول زندگی خود روزهایی را پشت سر می‌گذاریم که بدخلق و بی‌حوصله هستیم. اما شدت بروز این بی حوصلگی و دفعات تکرار آن در افراد مختلف می‌تواند متفاوت باشد. اینکه روحیه یک فرد قوی است و می‌تواند چنین شرایطی را بهبود بخشد نکته بسیار مهمی است.
اما اینکه یاد بگیریم به تقویت روحیه خود بپردازیم اهمیت بسیار بالایی دارد که نباید آن را نادیده گرفت. در واقع می‌توانیم از راهکارهای موثری به بهتر شدن حال بدمان کمک کنیم. در ادامه این مقاله از مجله کوئیک فیت به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

مقالات پیشنهادی مرتبط با تقویت روحیه

10 تکنیک ساده برای تقویت روحیه وقتی حال بد را تجربه می‌کنیم

اولین چیزهایی که وقتی حال بد را تجربه می‌کنیم، از آنها صرف نظر می‌کنیم، اصول اولیه زندگی هستند.
مثلا:
کمتر ورزش می‌کنیم یا حتی ورزش را کنار می‌گذاریم
گاهی تغذیه‌مان بهم می‌خورد یا دچار کاهش و افزایش اشتها می‌شویم
ارتباطات خود را محدود می‌کنیم یا از جمع دوستان کناره گیری می‌کنیم
قهوه زیادی می‌نوشیم
خواب کمتر و بی‌کیفیتی داریم
خلق و خوی ثابتی نداریم

این موضوع به این دلیل است که اصول اولیه زندگی به تنهایی نویدبخش بهبود وضعیت نیستند. خیلی اوقات آنها تا زمانی که نقدینگی حساب بانکی خوبی داشته باشیم می‌توانند به خوبی پیش بروند. اصول دفاعی بدن هستند که در شرایط بحرانی زندگی می‌توانند ما را سرپا نگه دارند. حتی وقتی حال بد تجربه می‌کنیم، می‌توانند ما را سرپا نگه دارند.
در ادامه به راهکارهایی که می‌توان برای تقویت روحیه انجام داد اشاره خواهیم کرد تا بتوانید حال بد خود را به حال بهتری برسانید.

1. در حال حاضر استرس مسائلی که هنوز پیش نیامده‌اند را نداشته باشید

خیلی از افراد به پیشواز اتفاقات ناراحت‌کننده‌ای می‌روند که هنوز اتفاق نیفتاده‌اند. حتی شاید آن اتفاق هرگز رخ ندهد! ولی به دلیل استرس‌هایی که در درون فرد وجود دارد یا اینکه طبق عادت و دلایل مختلف ذهن او به سمت آینده نگری نگران کننده می‌افتد و ناراحتی فراوانی را تجربه می‌کند.
باید سعی کرد برای کنترل چنین حسی، متدهایی را برای زندگی کردن در حال حاضر پیش برد:

  • با نگرانی برای آینده چیزی پیش نمی‌رود، بهتر است برای آن برنامه ریزی کنید
  • لبخند بزنید، مغز ما توانایی تشخیص لبخند مصنوعی از واقعی خود ما را ندارد و دوپامین خوبی ترشح می‌کند
  • در لحظه فقط روی یک موضوع و یک کار تمرکز کنید
  • بین کارها فاصله بگذارید
  • زمان خاصی را برای فکر کردن به آینده اختصاص دهید تا محدودیت ایجاد شود
  • عشق بورزید

2. برای تقویت روحیه فقط روی جوانب منفی تمرکز نکنید

تقویت روحیه

معمولا افرادی که روحیه قوی ندارند، بیشتر احتمال شدن یا نشدن مسائل را در مدام چک می‌کنند. در واقع همیشه جایی را برای نگرانی نگه می‌دارند. مثلا می‌‌گویند اگر این اتفاق نیفتاد چه می‌شود یا آن اتفاق افتاد چه خواهد شد؟
سعی کنید هیچوقت به نشدن‌ها فکر نکنید. بیشتر روی نتیجه مثبت از امور تمرکز کنید. در واقع کارهای لازم برای نتیجه گرفتن را انجام دهید و به نتیجه نهایی فکر نکنید. تمرکز خود را روی انجام درست و کامل آن کار اختصاص دهید.

3. برنامه ریزی داشته باشید

برنامه ریزی برای آینده باعث می‌شود بتوانید در وضعیت کنونی تعادل ایجاد کنید. باعث انعطاف پذیری در خلق و خوی منفی شما می‌شود تا بتوانید مقاوم‌تر باشید. طبق تحقیقات انجام شده 2 روش برای مدیریت استرس وجود دارد:
1. ذهن آگاهی
2. مقابله‌ی فعالانه

ذهن آگاهی به معنای زندگی در لحظه است. مقابله‌ی فعالانه هم می‌تواند احتمال استرس در آینده را به حداقل برساند. برنامه ریزی برای آینده روشی عالی برای مدیریت استرس برای آینده است. با ذهن آگاهی می‌توانید به بهترین شکل روی این موارد تمرکز کنید.
داشتن شادی در لحظه به تقویت روحیه شما کمک خواهد کرد که باید آن را تمرین و تکرار کنید.

4. ذهن خود را پاکسازی کنید

انجام چند دقیقه مدیتیشن در روز به بهبود روحیه کمک شایانی می‌رساند:
آرام بنشینید
چشم‌های خود را ببندید
روی تنفس‌های خود متمرکز شوید
اگر حواستان پرت شد، مجدد ذهن خود را به سمت نفس‌ها متمرکز کنید
روزانه این تمرین را تکرار کنید.

5. برای تقویت روحیه بیرون بروید

برای هرز کردن علف‌های باغچه بیرون بروید.
کمی زیر نور آفتاب بنشینید.
هوای تازه استنشاق کنید.
طبق تحقیقات علمی انجام شده، وقت گذراندن در بیرون از منزل، می‌تواند به افزایش انرژی، کاهش استرس و بهبود عملکرد حافظه کمک کند. حتی اگر در منطقه شهرنشین هستید، بهتر است روی گل و گیاهانی که وجود دارند تمرکز کنید تا حال بهتری جذب کنید.

6. بغل کنید

بغل کردن به ترشح هورمون شادی کمک می‌کند. در آغوش گرفتن نزدیکان به بهبود روحیه می‌انجامد. حتی می‌توانید با این کار دلخوری و درگیری‌های درونی خود با نزدیکان را هم به حداقل برسانید. این راه به تقویت روحیه و تقویت سیستم ایمنی بدن شما کمک می‌کند.

7. یک موسیقی لذت بخش پلی کنید

گوش دادن به موسیقی می‌تواند حس سلامتی در شما را افزایش دهد. گوش دادن به موسیقی شاد یا مفهومی مزایای روانشناختی خیلی زیادی دارد:
بهبود خلق و خو
افزایش انرژی
احساس شادی
بهبود روحیه و احساسات درونی

8. تاثیر صحبت با دوستان خود را نادیده نگیرید

تقویت روحیه

مواقعی که در یک ذهنیت منفی و حال بد گیر افتاده‌اید، می‌توانید با چند دقیقه صحبت کردن با دوستان خود این حس را به حداقل برسانید. مکالمه صوتی، چت کردن یا ملاقات حضوری با دوستانتان می‌تواند تاثیر زیادی روی تقویت روحیه شما داشته باشد.
طبق تحقیقات انجام شده نداشتن حمایت‌های اجتماعی می‌تواند پیامدهای نامطلوبی مانند حس تنهایی و کاهش تاب آوری در مقابل استرس را تا حدودی به همراه داشته باشد. تا وقتی که احساس می‌کنید افرادی را دارید، می‌توانید از فواید حمایت اجتماعی بهره مند باشید. وقتی می‌خواهید سریعا حال و هوای خود را بهبود ببخشید، باید با یک دوست صمیمی یا یکی از اعضای خانواده خود صحبت کنید. سعی کنید زمان را طوری پیش ببرید که کمی با هم بخندید!

9. به دیگران کمک کنید

برای تقویت روحیه خود و ایجاد تاثیر خوب، بهترین راه کمک به دیگران است. اما نباید زیاده روی کنید و خود را نادیده بگیرید. با در نظر گرفتن شرایط خود راهکارهایی را برای کمک به دیگران انجام دهید تا احساس خوشایند بیشتری داشته باشید. وقتی با دیگران مهربان هستید احساس بهتری نسبت به خود، درون خود ایجاد خواهید کرد:
در پخت غذا به دیگران کمک کنید
در صورت توان کمک مالی به دیگران داشته باشید و…

10. جنبه‌های مثبت زندگی خود را بشمارید و بنویسید

به کمک یک خودکار سعی کنید جنبه‌های مثبت زندگی خود را روی کاغذ بیاورید. آنها را یادداشت کنید و شکرگزار آنها باشید. اتفاقات کوچک و بزرگ خوبی که در روز برایتان اتفاق می‌افتد را یادداشت کنید.
این روش کمک می‌کند احساس بهتری داشته باشید و روزانه این حس تقویت شود.

مقالات پیشنهادی مرتبط با تقویت روحیه

شما بگویید

برای اینکه به تقویت روحیه خود بپردازید از چه راهکارهایی کمک می‌گیرید؟
پاسخ خود را در قسمت ارسال دیدگاه‌ها برای ما و سایر همراهان کوئیک فیت درج کنید تا از آن بهره‌مند شویم.



Source link