برای پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان ، از مصرف ۹ ماده غذایی اجتناب کنید! – دکتر رویا خادمیان


shutterstock 1016146822 Fotor 16x9 1024x683 e1570105585343 - برای پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان ، از مصرف ۹ ماده غذایی اجتناب کنید!

برای پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان ، از مصرف ۹ ماده غذایی اجتناب کنید!

نتایج تحقیقات نشان می دهند که برای داشتن استخوان هایی محکم مصرف زیاد کلسیم و ویتامین D اگرچه لازم است، اما کافی نیست. تغییر دادن عادات بد غذایی برای پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان ، درست به همان اندازه مصرف مواد غذایی مفید، ضروری به نظر می رسد.

پوکی استخوان مانند دیابت یا فشار خون بالا از بیماری هایی است که با متعادل نگاه داشتن رژیم غذایی می توان از ابتلا به آن جلوگیری کرد. اگر سابقه پوکی استخوان در خانواده تان باشد، دقت به عادات غذایی اهمیت ویژه ای می یابد و باید برخی مواد غذایی را که برای بافت استخوانی مضر است، محدود و از برخی عادات غذایی اجتناب کرد:

غذاهای التهابی:

در کسانی که استعداد یا سابقه خانوادگی ابتلا به پوکی استخوان را دارند، از مصرف بیش از حد محصولاتی مانند گوجه فرنگی، سیب زمینی سفید، بادمجان و … باید اجتناب کنند چون این غذاها موجب التهاب استخوان و در نهایت تسریع روند ابتلا به پوکی استخوان خواهند شد.

اسفناج خام:

اگرچه مصرف اسفناج برای تقویت استخوان ها و جلوگیری از پوکی استخوان ضروری است اما نوع خام آن به دلیل وجود ماده ای به نام اگزالات سبب عدم جذب کلسیم در بدن شود.

مصرف بیش از حد کافئین:

مصرف روزانه قهوه مانع جذب بهتر کلسیم می شود. هر چه میزان کافئین وارد شده به بدن بیشتر باشد، کلسیم بیشتری از طریق ادرار دفع می شود بنابراین اگر می خواهید تا ۹۰ سالگی زندگی کنید، باید از تعداد فنجان های قهوه که روزانه می نوشید بکاهید.

مصرف نوشابه های گازدار:

این نوشیدنی ها علاوه بر این که اشباع از کافئین هستند، به دلیل داشتن اسید فسفریک، اسیدی معدنی که از جذب کلسیم جلوگیری می کند، برای استخوان ها مضرند. در مقابل، اسید کربنیک موجود در آب های معدنی گازدار هیچ تاثیر منفی بر استخوان ها ندارد.

مصرف بیش از حد سدیم:

علاوه بر افزایش خطرهای بیماری های قلبی عروقی با مصرف زیاد نمک، هر چه میزان نمک مصرفی فرد بیشتر باشد، دفع کلسیم در ادرار و عرق فرد نیز بیشتر می شود.

استفاده زیاد گوشت قرمز:

رژیم غذایی غنی از گوشت و پروتئین ها نیز برای استخوان ها ضرر دارد. در جریان هضم مواد غذایی، پروتئین های حیوانی اسیدهایی همچون اسید فسفریک، سولفوریک و غیره آزاد می کنند که PH بدن را تغییر می دهد.هر چه PH بدن اسیدی تر باشد، مواد معدنی بیشتری در استخوان ها از دست می رود.

نوشیدن الکل:

الکل فعالیت استئوبلاست ها (سلول های سازنده استخوان) را متوقف می کند. فراموش نشود که الکل می تواند سبب اختلالاتی در حفظ تعادل فرد شود که به خصوص در افراد مسن موجب شکستگی استخوان ها می شود.

 



Source link