نان نامناسب برای قند خون بالا


بررسی نان نامناسب برای قند خون بالا

قند خون بالا یا هایپوگلایسمی زمانی اتفاق می افتد که مقدار زیادی قند در خون وجود داشته باشد که علت آن هم کمبود انسولین است. عوامل مختلفی می تواند باعث افزایش سطح قند خون شود. مثلاً انتخاب غلط در مواد غذایی و نوشیدنی ها، کمبود فعالیت فیزیکی و بیماری باعث این اتفاق خواهد شد که اگر درمان نشود. باعث ایجاد مشکلاتی شده که روی سلامت کلی بدن مانند چشم، کلیه، عصب و قلب تاثیرگذار است. بنابراین بسیار مهم است که سطح قند خون را به حالت متناسب و تعادل برسانید. در این بخش از سایت دکتر رضا اطمینانی متخصص تغذیه اصفهان به بررسی نان نامناسب برای قند خون بالا می پردازیم.

کربوهیدرات ها برای بدن ضروری هستند. اما باید به نوع کربوهیدراتی که مصرف می‌ کنید هم دقت داشته باشید. مخصوصاً اگر قند خون بالایی دارید.

آیا واقعا نان صنعتی، برای قند خونی ها مضر است؟

طبق مطالعات و نظر متخصصان، بدترین کربوهیدراتی که برای قند خون بالا وجود دارد، نانی است که غلات صنعتی داشته و هیچ فیبری به آن اضافه نشده باشد. افرادی که قند خون بالا دارند، باید نان با فیبر بالا مصرف کنند و حداقل فیبر را به بدن خود برسانند. نانی که در آن شکر اضافه وجود داشته باشد، برای آن ها مشکل ساز است و سطح قندخون را بالا می برد اما فیبر باعث تثبیت و پایداری سطح قند خون خواهد شد.

دکتر رضا اطمینانی متخصص تغذیه اصفهان را در اینستاگرام دنبال کنید

کربوهیدرات مضر برای قند خون بالا

دو نوع کربوهیدرات وجود دارد:کربوهیدرات ساده و پیچیده.

کربوهیدرات ساده از فروکتوز و گلوکز تشکیل شده که مواد شیمیایی آن ساختار ساده‌ ای دارند اما در کربوهیدرات پیچیده ساختار های شیمیایی پیچیده تر وجود دارد. و در آن سه نوع قند با یکدیگر ترکیب می شوند.

کربوهیدرات پیچیده هضم و گوارش سخت تری دارد و تاثیر آن ها روی افزایش قند خون خیلی آهسته تر است. و آن را تدریجی بالا می‌ برد و به خاطر همین توصیه می شود افرادی که قند خون بالایی دارند، از این نوع کربوهیدرات استفاده کنند.

شاخص گلایسمیک راهی برای اندازه گیری این موضوع می باشد که چه مقدار از غذای خاص باعث افزایش سطح قند خون می شود. که آن را از مقیاس ۰ تا ۱۰۰ درجه بندی می‌ کنند. مواد غذایی که فیبر بالایی دارند و کربوهیدرات‌ های قابل گوارش داخل آن وجود ندارد، سرعت گوارش شان کند خواهد بود. بنابراین ممکن است باعث کاهش یا افزایش تدریجی سطح قند خون شوند.

غلاتی که فرآوری شدند، شاخص گلایسمیک بالاتری دارند و برای افرادی که قند خون بالایی دارند، هرگز توصیه نمی‌ شوند.

طبق مطالعاتی که در دانشگاه هاروارد انجام شد مواد غذایی مانند نان سفید که شاخص گلایسمیک بالا دارند. به سرعت گوارش می‌ شوند و نوساناتی را در قند خون به وجود می آورند. مصرف این غذا ها باعث می شود که خطر ابتلا به دیابت نوع دو، بیماری قلبی و اضافه وزن افزایش پیدا کند.


مطالعه بیشتر:

ارزش غذایی پنیر

زمان مناسب مصرف مکمل ها

خواص زردآلو برای سلامت بدن





Source link