زمان مناسب مصرف مکمل ها


زمان مناسب مصرف مکمل ها را میدانید؟

در این بخش از سایت دکتر رضا اطمینانی متخصص تغذیه اصفهان قرار است به بیان زمان مناسب مصرف مکمل ها بپردازیم.تا پایان همراه ما باشید.

کلسیم

برای تشخیص زمان خوردن قرص کلسیم، باید به سه عامل اساسی زیر توجه کنید:

۱- نوع قرص کلسیم

برچسب دارو را نگاه کنید و ببینید مکمل کلسیم از چه نوعی است؟! اگر مکمل دارای سیترات کلسیم است، می توانید آن را همراه غذا و یا به تنهایی مصرف کنید. اگر مکمل دارای کربنات کلسیم است، بهتر است با غذا میل شود. اسید معده که در حال خوردن غذا تولید می شود به جذب بهتر کربنات کلسیم کمک می کند.

۲- دوز روزانه

بیشترین جذب کلسیم زمانی اتفاق می افتد که به مقدار ۵۰۰ میلی گرم یا کمتر در هر بار مصرف شود. بنابراین اگر باید روزانه ۱۰۰۰ میلی گرم کلسیم مصرف کنید، بهتر آن است آن را به دو یا تعداد بیشتر دوز مصرفی تقسیم کرده و همه را یک جا مصرف نکنید.

۳- اگر داروهای دیگری مصرف می کنید.

مکمل های کلسیم می توانند با بسیاری از داروهای تجویزی مثل آنتی بیوتیکها، بیس فسفونات ها و داروهای فشار خون تداخل کنند. با پزشک خود و یا دکتر داروساز داروخانه در مورد تداخل احتمالی مکمل کلسیم و داروهای دیگری که مصرف می کنید، مشورت کنید.

همچنین بهتر است مکمل کلسیم را با مولتی ویتامین و قرص آهن یا غذاهایی که آهن دارند، همزمان مصرف نکنید. مصرف همزمان کلسیم با مکمل های آهن، روی یا منیزیم و یا غذاهایی که سرشار از این عناصر هستند، جذب کلسیم را کاهش داده و یا از جذب آن جلوگیری می کند.

دکتر رضا اطمینانی متخصص تغذیه اصفهان را در اینستاگرام دنبال کنید

ویتامین E

بهترین روش مصرف آن، همراه با غذاست، زیرا یک ویتامین محلول در چربى است. قرصهاى ویتامین E را باید یکجا قورت بدهید! نصف کردن، حل کردن یا جویدن این قرص ممنوع است.

امگا ۳

بهتر است امگا ۳ را همراه با وعده غذای اصلی مصرف کرد! زیرا مکمل آن نوعی روغن است و همراه غذا بهتر جذب می‌شود. افرادی که بعد از مصرف آن دچار ضعف در پا می‌شوند می‌توانند، مکمل را قبل از خواب مصرف کنند. قرص جویده یاحل نشود، قورت بدهید(مانند ویتامینE). مصرف همزمان ویتامین E با امگا ۳ مفید است، و این ویتامین جلوى اکسیداسیون مضر امگا ۳ را میگیرد.

آهن

آهن را قبل از صبحانه یا ٢ ساعت پس از غذا مصرف کنید! اصولا مصرف آهن با معده خالى بهترین روش مصرف است! اما معمولا این روش در برخی افراد باعث ایجاد مشکل گوارشی می شود و نهایتا فرد مجبور می شود آهن را با غذا مصرف کند!

همزمان با مصرف قرص آهن، از مصرف شیر، لبنیات، نان، چاى، فیبر و قرص کلسیم خوددارى کنید. زیرا همگى جذب آهن  را کاهش می دهند. همچنین مصرف آهن با منابع ویتامین C باعث جذب بیشتر آن می شود! بهتر است بعد از مصرف مکمل آهن از مرکبات استفاده کنید تا جذب آن را افزایش دهد.


مطالعه بیشتر:

کنترل قند خون با مواد غذایی مناسب

علل چاقی در کودکان

ارزش غذایی پنیر





Source link