خواص زردآلو برای سلامت بدن


آشنایی با خواص زردآلو برای سلامت بدن

این میوه در سراسر جهان در دسترس قرار دارد و می توان آن را بصورت خام، خشک و مربای زردآلو مصرف نمود. زردآلو این میوه شیرین فواید متعددی دارد و عصاره آن می تواند غلیظ باشد، اما می توانید با اضافه کردن مرکبات و یا آب سیب، آن را رقیق کنید. این میوه کوهستانی اغلب در ییلاق رشد تولید می شود. این میوه پرخاصیت داری طبع سرد و تر است اما نوع شیرین آن طبع گرمتری دارد. در این بخش از سایت دکتر رضا اطمینانی متخصص تغذیه اصفهان با مهمترین خواص زردآلو برای سلامت بدن آشنا خواهید شد.

زردآلو ارزش غذایی زیادی دارد و دارای قند طبیعی می باشد که هضم آن بسیار راحت است. زردآلو غنی از ویتامین های A ، B ،C، ریبوفلاوین (B2) و نیاسین (B3)، کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، گوگرد، سدیم و مقدار کمی مس، آهن و روی است. ورزشکاران بعد از ورزش می توانند زردآلو بخورند به شرطی که پس از آن، آب میل نکنند. برگ زردآلو را می توان در زمستان مصرف کرد و در تابستان آن را در آب خیس کرده و همراه با همان آب مصرف نمود.

بررسی خواص زردآلو برای سلامت بدن 

مبارزه با التهاب

نه تنها زردآلو بلکه هسته آن در تسکین التهاب موثر است. در حقیقت، مطالعه انجام شده روی حیوانات نشان می دهد که چگونه روغن هسته زردآلو در برابر کولیت زخمی، که یک بیماری ملتهب روده است از بدن محافظت می کند. زردآلو حاوی بتا – کریپتوزانتین است که می تواند از آرتروز و دیگر بیماری های التهاب مفاصل جلوگیری کند. منیزیم در میوه ها نیز می تواند درد التهابی را کاهش دهد. زردآلو به دلیل دارا بودن مقداری اسید سالسیلیک، برای درد مفاصل و رماتیسم مفید است.

بهبود دستگاه گوارش

اولین فایده ی عنوان شده از میوه ی شیرین زردآلو در بخش سلامت نمناک مختص دستگاه گوارش است. فیبر محلول در زردآلو، حرکت روده را بهبود می بخشد که باعث دفع بهتر مدفوع می شود. علاوه بر این اسیدهای چرب را سریع تجزیه می کند که موجب بهبود هضم می شود. فیبر موجود در زردآلو یبوست و نفخ را درمان می کند.

درمان دیابت

زردآلو کالری و کربوهیدرات کاملا پایینی دارد (این میوه شامل ۱۷ کالری و ۴ گرم کربوهیدرات می باشد) که برای دیابتی ها مفید است و می تواند بخشی از رژیم غذایی افراد دیابتی باشد، فیبر زردآلو می تواند سطح قند خون را تنظیم کند. همچنین شاخص گلیسمیک پایینی دارد، به این معنی که اثر پایدار بر روی سطح قند خون دارد. زردآلو غنی از ویتامین ایی است که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کند و سطح قند خون را بهبود می بخشد

دکتر رضا اطمینانی متخصص تغذیه اصفهان را در اینستاگرام دنبال کنید

بهبود بینایی

مصرف زردآلو بطور منظم با کاهش خطر از دست رفتن بینایی مرتبط بوده است. اما مهمتر از هر چیزی، زردآلو غنی از کاروتنوئیدها، زانتوفیل رتینول و ویتامین آ است که می تواند از بیماری های بینایی مرتبط با سالخوردگی جلوگیری کند و به رشد اطفال کمک می نماید. همچنین کاربرد موضعی عصاره هسته زردآلو می تواند با تحریک تولید اشک، خشکی چشمان را کاهش دهد.

جلوگیری از آسیب کبد

زردآلو می تواند از آسیب کبد جلوگیری کرده و از علایم بیماری چربی کبد (تجمع چربی در کبد) محافظت کند. جالب تر اینکه، زردآلو در بازسازی کبد موثر است.

محافظت از قلب

پتاسیم موجود در زردآلو می تواند سطوح فشار خون را کاهش دهد، در نتیجه از حملات قلبی و بیماری های قلبی مانند آترواسکلروز جلوگیری می کند. همچنین فیبر موجود در این میوها سطح کلسترول را کاهش می دهد. زردآلو مجاری عروق را باز می کند. بدین جهت بهتر است آن را در ساعت ۱۰ صبح و ۵ عصر میل کنید. این میوه خاصیت آرام بخشی و نشاط آوری دارد؛ به همین دلیل مصرف آن برای افرادی که ناراحتی قلبی دارند، توصیه می شود.

کمک به کاهش وزن و متابولیسم

فیبر می تواند مدت های طولانی شما را سیر نگه دارد و این قطعا به کاهش وزن کمک می کند. ماده مغذی در زردآلو سلول های ویژه ای به نام تانسیت را تحریک می کنند که باعث می شود احساس سیری کنید. میوه ها ممکن است متابولیسم را بالا ببرند که در نتیجه باعث کاهش وزن می شود.

درمان کم خونی

زردآلو منبع خوبی از آهن است که به درمان کم خونی کمک می کند. آهن تولید هموگلوبین را بهبود می بخشد و این باعث افزایش کیفیت خون نیز می شود.

افزایش سلامت استخوان

زرد آلو به دلیل داشتن کلسیم یکی از مواد معدنی مهم، برای رشد و سلامت استخوان ها به شمار می رود. از همه مهم تر، پتاسیم نیز برای جذب مناسب و توزیع یکنواخت کلسیم لازم است که در زردآلو وجود دارد. مطالعات همچنین نشان می دهند که زردآلو می تواند از دست دادن استخوان را معکوس کرده و حتی متابولیسم استخوان را در زنان یائسه تغییر دهد

درمان مشکلات تنفسی

مشکلات تنفسی شامل آسم، سرما خوردگی و آنفولانزا هستند.هم چنین ویتامین ایی موجود در زردآلو مانند یک آنتی اکسیدان عمل کرده و با رادیکال های آزاد مبارزه می کند. این فرآیند ایمنی را افزایش می دهد و از مسائلی مانند سرماخوردگی و آنفلانزا جلوگیری می کند. زردآلو غنی از بتا کاروتوئن است که به درمان تب نیز کمک می کند. برای رفع تب، زردآلو را خیس کرده و میل کنید. سپس آب گرم و عسل را بعد از آن بنوشید تا تب برطرف شود.

مفید در دوران بارداری

زردآلو میوه ای بسیار مغذی است و به دلیل داشتن دو ماده مهم به نام آهن و مس، مصرف آن در دوران بارداری توصیه می شود. علاوه بر این زردآلو به پیش گیری از عواقب مهلک در دوران بارداری کمک می کند.

تاخیر در علائم سالخوردگی

لایه بردار زردآلو به رفع سلول های مرده پوست و از بین بردن خطوط ریز و چروک های کوچک کمک می کند و سلول های جدید پوست را قادر می سازد که دوباره رشد کنند. روغن زردآلو به حفظ شفافیت پوست و الاستیسیته کمک می کند. این می تواند با دیگر روغن های میوه ای به عنوان یک ماسک صورت برای نرم کردن پوست به کار رود.

درمان اختلالات پوست

زردآلو و مربای زردآلو به دلیل داشتن ویتامین های ث و آ، برای پوست های حساس عالی است. خواص ضد التهابی آن برای درمان اختلالات پوستی مانند درماتیت و اگزما موثر است. روغن زردآلو در ترکیب با دیگر روغن های اسانس دار، تاثیر آرامش بخشی روی اختلالات پوستی دارد. با این حال توصیه می شود قبل از استفاده با پزشک مشورت کنید تا از هر گونه عوارض جانبی خودداری کنید.

گوشت زردآلو در پاک سازی آکنه مفید است. می توانید برگ های زردآلو را مخلوط کنید تا عصاره آن را به دست آورید. مالیدن آن را به طور روزانه به درمان خارش ناشی از آفتاب سوختگی و اگزما کمک می کند.

درخشندگی پوست

در میان سبزیجات، هویج و در میوه ها، زردآلو بیشترین مقدار بتاکاروتن را دارند. این ماده از پوست در برابر اشعه ماواری بنفش محافظت می نماید. بتاکاروتن موجود در زرد آلو از پینه بستن و خشک شدن پوست جلوگیری می کند. پوسته پوسته شدن پوست و رنگ سفید یا خاکستری آن نشانه کمبود بتاکاروتن است. زردآلو با لایه برداری پوست آسیب دیده، به بهبود پوست کمک می کند. در واقع از تجمع رنگ دانه ها برای آشکار کردن سلول های جدیدتر و روشن تر زیر پوست جلوگیری می کند.

می توانید از روغن زردآلو و شکر برای لایه برداری صورت و بدن خود استفاده کنید. این یک لایه برداری عالی است که سلول های مرده پوست را پاک می کند و پوست نرم به شما می دهد. همچنین جوش های سیاه و منافذ پوست را نیز از بین می برد. فقط اطمینان حاصل کنید که پوست قبل از استفاده از این لایه بردار کاملا تمیز باشد.

آشنایی با عوارض جانبی مصرف زردآلو

همانطور که شما کاربران از بخش سلامت نمناک خواسته بودید عوارض زردآلو را هم گفته ایم. مصرف زردآلو به جز آلرژی های عادی که برخی افراد ممکن است داشته باشند عوارضی ندارد. افرادی که حساسیت به گوگرد دارند باید در زمان مصرف زردآلو احتیاط بیشتری داشته باشند. سولفیت در اغلب زردآلو های خشک شده وجود دارد که می تواند به طور جدی روی آسم تاثیر بگذارد و حملات آسم را تحریک کند و موجب ناراحتی شکم شود.

مضرات زردآلو

اشخاص سالخورده و کودکان باید از زیاد خوردن آن احتراز کنند. همیشه باید زردآلو را قبل از غذا خورد و همراه با آن هسته آنرا نیز تناول نمود زیرا هسته زردآلو ضد نفخ بوده و هضم آنرا آن آسان می سازد.

  • زردآلو به دلیل داشتن طبع سرد برای سردمزاجان مضر است.
  • مصرف ناشتای زردآلو موجب دل پیچه و درد شکم می شود.
  • از مصرف زردآلو پس از خوردن غذاهای سنگین خودداری کنید.
  • افرادی که ناراحتی کبدی دارند، نباید در مصرف زردآلو زیاده روی کنند.
  • مصرف بیش از اندازه زردآلو، منجر به بروز لک های سفید بر روی پوست می شود.
  • خوردن آب سرد یا استحمام با آب سرد پس از مصرف زردآلو موجب گاز معده و نفخ می شود.
  • اگر پس از مصرف زردآلو دچار نفخ معده و احساس سنگینی شدید، مقداری دمنوش زیره، عرق زیره یا عرق نعناع بنوشید.

اغلب زردآلوهای خشک شده یا دیگر میوه های خشک شده مانند انجیر با سولفیت تهیه می شوند تا عمر آنها بیشتر باشد و مقاومت بیشتری در برابر اکسیداسیون و بی رنگ شدن در طی خشک شدن داشته باشند. سولفیت موجب ثابت ماندن رنگ میوه در فرآیند خشک شدن می شود. اما برای حالت های حاد تنفسی در برخی افراد حساس مبتلا به آسم بسیار مضر می باشد. بنابراین افراد حساس به سولفیت بهتر است از میوه های خشک بدون سولفور که قهوه ای رنگ هستند استفاده نمایند.


مطالعه بیشتر:

علل چاقی در کودکان

ارزش غذایی پنیر

زمان مناسب مصرف مکمل ها





Source link