با خوردن این غذاها التهاب تان را کاهش دهید!

التهاب یک نوع مکانیسم دفاعی طبیعی در بدن است که تلاش بدن برای حفاظت از خود برای حذف محرک های مضر و شروع روند بهبودی را نشان می دهد. وجود عفونت، زخم و آسیب های بافتی در بدن بدون پاسخ های التهابی بهتر نخواهند شد، البته وجود التهاب همیشه نشان دهنده عفونت نیست.

غذاهای مفید برای درمان و بهبود التهاب

در حالت کلی دو نوع التهاب وجود دارد: التهاب حاد و التهاب مزمن. التهاب حاد در بدن برای کمک به درمان و مبارزه با آسیب ها و عفونت ها می باشد، ولی اگر التهاب حاد به التهاب مزمن تبدیل گردد مشکلات زیادی به وجود خواهد آمد. التها مزمن با بسیاری از امراض مزمن و سرتاسری ارتباط دارد، از جمله این مشکلات آرتروز، آلزایمر، بیماری های قلبی، پارکینسون، چاقی، آسم، پسوریازیس، سرطان و مرض التهاب شکمی می باشد. التهاب مزمن مثل توده ی خاکستر داغی است که در سرتاسر بدن پخش می شود، با وجون زبانه نکشیدن باز هم خطرناک است. التهای مزمن بر خلاف التهاب حاد امکان دارد تا سال ها فرد را درگیر نماید.

انواع غذاهای مفید برای درمان التهاب

نشانه های التهاب

التهاب حاد با نشانه هایی مثل بادکردگی، قرمز شدن پوست و حساسیت همراه است. اما هر یک از نشانه های زیر می توان دلیل التهاب مزمن در فرد باشد:

افزایش چاقی در شکم، مشکلات گوارشی مثل باد معده و یبوست و اسهال و نفخ، خستگی عمومی، پف زیر چشم، درد مفاصل، پوست سرخ و لکه دار، احساس خارش و حساسیت در پوست، عطسه، سرفه، آبریزش بینی، ناتوانی در نوظ در آقایان و قارچ های عفونی مکرر در خانم ها.

علاوه بر نشانه های گفته شده برخی از نشانه های دیگر وجود دارد که فرد نمی تواند تشخیص دهد و پزشکان با انجام آزمایشات مختلف به وجود آنها پی خواهند برد. از جمله نشانه های بالینی می توان به نشانگرهای زیستی التهابی در خون اشاره کرد. حال باید دید چه مواد غذایی و غذاهایی برای درمان التهاب وجود دارند.

مصرف چای سبز

چای سبز سرشار از پنی فنول می باشد که باعث می شود بدن با رادیکال های آزاد به خوبی مبارزه نماید، رادیکال های آزاد در واقع محصولات جانبی التهاب می باشند. چای سبز در مقایسه با چای سیاه و قهوه دارای کافئین کمتری می باشد و بسیار مناسب برای افرادی است که قصد حذف محرک ها را از زنگی خود دارند. مصرف زیاد قهوه و چای سیاه ممکن است به کم آبی بدن منجر شود پس نوشیدن کافی آب در طول روز را فراموش نکنید.

برخی از مواد غذایی مفید برای درمان التهاب

غلات کامل

در برخی از کربوهیدرات های پیچیده مثل کینوآ و برنج قهوه ای قابلیت کاهش التهاب وجود دارد. فیبر موجود در غلات کامل باعث این موضوع است. در صورتی که به خوردن غلات کامل علاقه ای ندارید باید فیبر مورد نیاز بدنتان را با مصرف سبزیجات تامین نمایید.

ماهی های آب سرد

یکی از غذاهای مفید برای درمان التهاب ماهی های آب سرد هستند. ماهی های آب سرد مثل ساردین و سالمون به دلیل وجود میزان بالایی از امگا ۳ در آنها خاصیت ضد التهابی بسیار قوی دارند. در طول هفته مصرف سه تا چهار وعده ماهی در این مورد و بسیاری از مشکلات بدن مفید است.

غذاهای مفید جهت درمان التهاب

انواع کلم

کلم های مختلف مثل کلم بروکلی، کلم بروکسل، خردل، بوک چوی، گل کلم و کلم پیچ سرشار از مواد ضد التهابی هستند و از غذاهای مفید برای درمان التهاب بشمار می روند. سبزیجات برگ سبز و کلم ها در غذاهای مفید برای درمان التهاب مصرف می شوند.

خانواده پیاز ها

انواع پیاز، سیر، موسیر و تره فرنگی به دلیل اینکه سرشار از آنتی اکسیدان ها هستند بسیار مفید برای درمان التهاب بوده و همچنین برای محافظت از بدن در مقابل بیماری ها و سرطان ها عملکرد فوق العاده ای دارند پس از آنها در وعده های غذایی خود غافل نشوید.

غذاهای مفید به منظور درمان التهاب

آبگوشت استخوان

آبگوشت استخوان منبع غنی از مواد معدنی و ویتامین ها و سایر مواد مغذی است که باعث افزایش سلامتی و تامین پروتئین در بدن می شود. یکی دیگر از غذاهای مفید برای درمان التهاب آبگوشت استخوان می باشد.

صیفی جات و انواع توت ها

برخی از میوه ها به ویژه هندوانه، توت فرنگی، زغال اخته و بلوبری سرشار از مواد مغذی و ویتامین ها هستند که باعث کاهش تاثیرات منفی التهاب مزمن می شوند. در طول هفته هفت تا نه وعده میوه جات و سبزیجات و صیفی جات تازه مصرف نمایید.

غذاهای مفید و مناسب برای درمان التهاب

زیتون و روغن زیتون

یکی از اجزاء اصلی در غذاهای مدیترانه ای روغن زیتون تصفیه نشده است که خاصیت ضد التهابی آن بسیار مشهور است. اصلی ترین منبع چربی های خوراکی روغن زیتون می باشد و به شکل طبیعی باعث کاهش التهاب می شود. وجود اسید اولئیک و اسید لینولئیک در زیتون بسیار مفید در کاهش التهاب است. علاوه بر روغن زیتون آووکادو، روغن کنجد و روغن نارگیل برای کاهش التهاب موثر هستند.

زرد چوبه

زرد چوبه سالیان زیادی است که به عنوان یک داروی ضد التهاب معرفی شده است. کورومین موجود در زردچوبه باعث درمان درد، کاهش التهاب و پیشگیری از بیماری های زیادی می شود همچنین مصرف زردچوبه در پیشگیری از مشکلاتی مثل دیابت، بیماری های قلبی و عروقی و انولع سرطان ها بسیار مفید است. از دیگر ادویه های مفید در کاهش التهاب می توان به رزماری، فلفل قرمز، جوز هندی، میخک و پونه اشاره کرد که باعث می شوند تا فرایند های بیوشیمیایی التهاب متوقف شده و کاهش یابد.

غذاهای مفید برای درمان کردن التهاب

پرتقال و میوه جات تازه

انواع میوه ها بخصوص پرتقال دارای ویتامین C و پتاسیم بالا، کلسیم، فیبر و فولات هستند. فولات و فیبر باعث سلامت قلب خواهد شد. ویتامین C در عملکرد سیستم ایمنی بدن و داشتن بافت همبند محکم و رگ های خونی سالم بسیار مفید است.  آب پرتقال منبع عالی ضد التهابی در وعده های غذایی است.

زنجبیل و خاصیت ضد التهابی

از گذشته از زنجبیل برای درمان حالت تهوع، استفراق و مشکلات گوارشی استفاده می شده است. وجود دو ماده اصلی gingerol و zingerone در زنجبیل بیشترین نقش را در کاهش التهاب دارند.

چند نمونه از غذاهای مفید برای درمان التهاب

مواد خوراکی تخمیر شده

انواع خوراکی های تخمیر شده مثل کلم ترش، سرکه ی سیب، کامبوجیا، کیمچی و کفیر به دلیل غنی بودن از آنتی اکسیدان ها، پروبیوتیک، آنزیم و ویتامین B بسیار مفید در درمان التهاب هستند.

بادام

بادام منبع غنی از چربی های تکثیر نشده مثل چربی روغن زیتون و همچنین ویتامین E و منگنز می باشد. بعلاوه بادام دارای منیزیم و پروتئین گیاهی بسیاری ایست که باعث بهبود در شرایط اسیدهای چرب خون و کاهش خطرر حمله قلبی می شود. بادام بسیار کم کالری است اما دارای قدرت سیر کننده گی بالایی می باشد و برای کاهش وزن بسیار مناسب است.

مواد غذایی مفید برای درمان التهاب

هویج

بتاکاروتن موجود در هویج در بدن تبدیل به ویتامین A خواهد شد بعلاوه هویج نوعی آنتی اکسیدان نیز به حساب می آید. لوتئین و زیزانتین موجود در هویج به ویتامین A ربط دارد و بسیار مفید می باشد. آنی اکسیدان بودن هویج بسیار موثر در پیشگیری از سرطان ها می باشد. همچنین هوج دارای کالری کم و فیبر بالاست که در رژیم های غذایی جهت کاهش وزن بسیار موثر می باشد. یکی دیگر از غذاهای مفید برای درمان التهاب هویج است.

حبوبات

حبوبات گوناگون مثل لوبیا سفید، لوبیا قرمز، لوبیای ساده و لوبیا چیتی از منابع عالی ضد التهابی هستند که پروتئین گیاهی و مواد معدنی، ویتامین های گروه B و K را دارا هستند. این حبوبان همچنین دارای فیبر بالایی بوده و حاوی پلی فنول ها هستند که خاصیت آنتی اکسیدانی دارند. استفاده از حبوبات علاوه بر کاهش التهاب در درمان و پیشگیری بیماری های قلبی، دیابت و فشار خون بالا موثر است.

اسفناج

یکی از مهمترین و معروف ترین غذاها و خوردنی های ضد التهاب، اسفناج می باشد. لوتئین موجود در اسفناج با تولید ویتامین A و بتاکارون در بدن رابطه ی مستقیمی دارد. مصرف سبزیجات با برگ های سبز از تباهی لکه ی زرد چشم جلوگیری می نماید. اسفناج کالری بسیار پایینی داشته و آهن و فولات و ویتامین K بدن را تامین می کند.

غذاهای مفید به منظور درمان التهاب

برگ چغندر

یکی دیگر از مواد غذایی برای درمان التهاب برگ چغندر می باشد. برگ چغندر دارای ویتامین های A و K و همچنین چندین ماده معدنی است که کالری پایینی نیز دارد. از برگ چغندر در غذاهای روزانه خود استفاده کنید تا از خواص مفید آن بهرمند شوید.

گردو

گردو حاوی مقادیر زیادی چربی های مفید، پروتئین ها، ویتامین E، مواد معدنی و همچنین ماده شیمیایی استرول می باشد. بعلاوه امگا ۳ و چربی های تکثیر نشده است که بسیار مفید برای قبل هستند.

مواد غذایی مفید و مناسب برای درمان التهاب

تخم کرفس

کرفس دارای فوائد آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است که باعث بهبود در سلامت قلب، فشار خون و سطح کلسترول می شود. همچنین تخم کرفس خواص زیادی در کاهش التهاب و مبارزه با انواع عفونت دارد. تخم کرفس علاوه بر آنتی اکسیدان ها و ویتامین ها دارای پتاسیم بالایی نیز می باشد. فقط در زمان بارداری از مصرف تخم کرفس پرهیز نمایید.

منبع : آرگا

برچسب :

دیدگاهتان را بنویسید