توصیه های تغذیه ای برای پیشگیری از یبوست

تغذیه در بیماری هامقالات عمومی
  1. از غلات  سبوس دار به جای فراورده های بدون سبوس (آرد سفید) استفاده کنید (استفاده از نان های سبوس دار به جای نان سفید
  2. در میان وعده ها از سبزیجات خام مانند کاهو استفاده کنید.
  3. مصرف موادی مانند آلو، آب آلو، میوه های خشک مانند انواع برگه ها، میوه و سبزیجات خام در میان وعده ها مصرف کنید. توجه کنید در صورت ابتلا به دیابت یا افزایش وزن، بیشتر ازسبزیجات استفاده شود تا مصرف میوه بیشتر باعث افزایش قند خون شما نشود.
  4. مصرف حبوبات را در غذاها افزایش دهید مانند انواع لوبیا، نخود، عدس و…
  5. افزودن سبزیجات، حبوبات، سبوس گندم به غذاها باید به تدریج و به آهستگی باشد و در صورت استفاده بیشتر، مایعات به مقدار کافی مصرف شود.
  6. در افراد دارای اضافه وزن و چاق بهتر است یبوست با دریافت سبزیجات بیشتر و در افراد کم وزن و لاغر بهتر است همراه با میوه ها و سبزیها مقداری روغن به سالاد و غذاها اضافه شود.
  7. فعالیت بدنی روزانه لازم است (مانند پیاده روی یا دویدن آهسته)
  8. رعایت نظم در ساعات غذا خوردن اهمیت دارد و در صورتی که یک وعده غذایی حذف شود اختلال در عمل دفع ایجاد می شود.
  9. کاهش مصرف کافئین و نوشیدنی های کافئین دار
  10. رعایت نظم در عمل دفع (ساعت مشخصی در شبانه روز) مانع از ایجاد یبوست می شود.

اشتراک این پست

دیدگاهتان را بنویسید