توصیه های تغذیه ای در سالمندان

مقالات عمومی
  1. تخم مرغ آب پز در صبحانه یا میان وعده و یا همراه با غذا هایی همچون عدس پلو یا رشته پلو میل شود (در سالمندان مبتلا به دیابت، فشار خون بالا، بیماری های قلبی و هایپرکلسترولمی حداکثر ۳  عدد در هفته و برای سالمندان سالم  4-5 تخم مرغ در هفته). در مصرف سفیده تخم مرغ در این بیماران محدودیت فوق وجود ندارد و می توانند یک سفیده کامل تخم مرغ که حاوی پروتئین کاملی هست، هر روز مصرف نمایند.
  2. از سیب زمینی آب پز درانواع غذاها و یا در میان وعده ها استفاده کنند.
  3. حداقل دو میان وعده شامل نان و پنیر، نان و سیب زمینی، نان و تخم مرغ، نان و خرما، نان روغنی، نان شیر مال همراه با یک لیوان شیر و انواع میوه در فواصل وعده های اصلی غذایی استفاده کنند.
  4. ازگروه لبنیات شامل شیر، ماست، پنیر و بستنی کم خامه بعنوان میان وعده به اشکال مختلف (بیسکویت و شیر، نان و ماست، نان و پنیر، شیربرنج، فرنی و…) استفاده شود. در صورت عدم تحمل شیر حتما روزانه حداقل دو پیاله ماست مصرف شود. سالمندان کم وزن می توانند روزانه تا ۴ سهم از مواد این گروه مصرف کنند.
  5. انواع مغز ها (گردو، پسته، بادام و …) بعنوان میان وعده میل شود. می توان به صورت پودر مغز در ماست یا شیر مصرف نمود.
  6. از انواع حبوبات در خورش ها، آش ها، خوراک ها، آبگوشت و عدسی، خوراک لوبیا و غیره استفاده شود.

اشتراک این پست

دیدگاهتان را بنویسید