پری بیوتیک ها و پروبیوتیک ها توجه زیادی را برای بهبود سلامت روده جلب کرده اند. به تازگی ، پست بیوتیک ها به عنوان گروه دیگری از ترکیبات مفید ظاهر شده اند که می توانند به بهبود سلامت شما کمک کنند.

آنها با تعدادی از مزایای سلامتی برای روده ، سیستم ایمنی بدن و جنبه های مختلف دیگر سلامتی مرتبط هستند.

از آنجا که تعاریف می توانند گیج کننده باشند ، در اینجا یک مرور کوتاه از هر نوع است:

  • پروبیوتیک ها باکتری های سالم یا “دوستانه” هستند که در داخل روده شما زندگی می کنند و با تبدیل فیبر به ترکیباتی که برای سلامتی شما مفید هستند از سلامت شما حمایت می کنند (1)
  • پری بیوتیک ها گروهی از مواد مغذی ، عمدتا فیبر هستند که باکتری های مفید روده را تغذیه می کنند (2)
  • پستبیوتیک ها ترکیبات فعال زیستی هستند که باکتری های پروبیوتیک هنگام مصرف پری بیوتیک ها (فیبر) تولید می کنند.

این مقاله یک مرور جامع از پست بیوتیک ها را در اختیار شما قرار می دهد.

کپسول مکمل قهوه ای در یک کاسه چوبیدر Pinterest به اشتراک بگذارید
یوجینیوس دودزینسکی/گتی ایماژ

پست بیوتیک ها چیست؟

پستبیوتیک ها ترکیبات فعال زیستی هستند که زمانی ایجاد می شوند که باکتری های سالم در روده شما ، معروف به باکتری های پروبیوتیک ، از انواع مختلف غذاهای پری بیوتیک در روده بزرگ شما تغذیه می کنند ، مانند فیبرها (3)

اگرچه این ترکیبات زیست فعال به عنوان مواد زائد باکتری های پروبیوتیک در نظر گرفته می شوند ، اما مزایای سلامتی مختلفی را برای بدن شما ارائه می دهند.

این به این دلیل است که بسیاری از مزایای سلامتی مرتبط با پری بیوتیک ها و پروبیوتیک ها در واقع از تولید پست بیوتیک ها ناشی می شود.

انواع مختلفی از پست بیوتیک ها وجود دارد (3):

  • اسیدهای چرب زنجیره کوتاه
  • لیپوپلی ساکاریدها
  • اگزوپلی ساکاریدها
  • آنزیم ها
  • قطعات دیواره سلولی
  • لیزات باکتریایی (مخلوطی از اجزای باکتریایی)
  • مایع رویی بدون سلول (مخلوطی از ترکیبات تولید شده توسط باکتری و مخمر)
  • متابولیت های دیگر مانند ویتامین ها و اسیدهای آمینه

مکمل های پست بیوتیک هنوز به طور گسترده در دسترس نیستند زیرا نسبت به پری بیوتیک ها و پروبیوتیک ها نسبتاً جدید هستند.

با این حال ، می توانید آنها را در برخی از فروشگاه های مواد غذایی سالم و به صورت آنلاین خریداری کنید. از طرف دیگر ، می توانید تعداد پست بیوتیک ها را در بدن خود با خوردن غذاهای پری بیوتیک و پروبیوتیک بیشتر افزایش دهید ، زیرا پست بیوتیک ها محصولات نهایی آنها هستند.

خلاصه

پستبیوتیک ها ترکیبات فعال زیستی هستند که زمانی ایجاد می شوند که باکتری های سالم موجود در روده شما فیبر را تخمیر می کنند. انواع مختلفی از پست بیوتیک ها وجود دارد و مزایای سلامتی آنها مشابه پروبیوتیک ها است.

مزایای پسبیوتیک ها برای سلامتی

اگرچه مفهوم پست بیوتیک ها نسبتاً جدید است ، اما آنها مدت زیادی است که وجود دارند و با چندین مزایای سلامتی مرتبط هستند.

ممکن است به تقویت سیستم ایمنی بدن شما کمک کند

پستبیوتیک ها دارای خواصی هستند که ممکن است به تقویت سیستم ایمنی بدن شما کمک کند.

به عنوان مثال ، پستبیوتیک ها مانند بوتیرات ، یک اسید چرب زنجیره ای کوتاه ، می توانند تولید سلول های T تنظیم کننده در روده شما را تحریک کنند. این سلول ها به کنترل میزان پاسخ ایمنی بدن شما کمک می کنند (3)

سایر پست بیوتیک ها ، مانند قطعات دیواره سلولی و مایع رویی از باکتری های سالم ، می توانند تولید پیام رسان های شیمیایی ضدالتهابی به نام سایتوکاین را افزایش دهند که به کاهش التهاب و ارتقاء پاسخ های ایمنی کمک می کند (3)

مطالعات بر روی بزرگسالان نشان داده است که پست بیوتیک ها ممکن است به تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت در برابر عفونت هایی مانند سرماخوردگی کمک کنند.

یک مطالعه 12 هفته ای بر روی 80 فرد مسن سالم نشان داد که مکمل روزانه پسبیوتیک خطر ابتلا به عفونت تنفسی را کاهش داده و توانایی آنها را در تولید آنتی بادی هایی که به بدن در برابر باکتری ها و سموم مضر کمک می کنند ، افزایش می دهد.4)

در یک مطالعه دیگر 20 هفته ای ، به 300 فرد مسن دارونما ، دوز کم پسبیوتیک یا دوز بالای مکمل پست بیوتیک روزانه برای محافظت در برابر سرماخوردگی داده شد.

در پایان مطالعه ، تعداد کمتری از افراد در گروه های کم دوز و زیاد پسبیوتیک نسبت به گروه دارونما به سرماخوردگی مبتلا شدند (5)

ممکن است به کاهش علائم گوارشی کمک کند

بیماری التهابی روده (IBD) بیش از 1 میلیون نفر را در ایالات متحده مبتلا می کند.

تحقیقات نشان می دهد که پست بیوتیک ها ، مانند اسیدهای چرب زنجیره کوتاه ، ممکن است به بهبود علائم برای افراد مبتلا به کولیت زخمی خفیف تا متوسط ​​یا بیماری کرون-دو نوع IBD کمک کند.

افراد مبتلا به IBD تمایل به تولید اسیدهای چرب کوتاه زنجیره کوتاه مانند بوتیرات در روده خود دارند ، که در تنظیم ایمنی و التهاب در دستگاه گوارش نقش دارد. به عنوان مثال ، بوتیرات در فعال سازی سلول های ایمنی نقش دارد که به کاهش التهاب کمک می کند (6)

یک مطالعه کوچک بر روی 13 فرد مبتلا به بیماری کرون خفیف تا متوسط ​​نشان داد که مصرف روزانه 4 گرم بوتیرات به مدت 8 هفته منجر به بهبود بالینی و بهبودی در 53 of از شرکت کنندگان شد (7)

چندین مطالعه قدیمی تر ، عمدتا از دهه 1990 ، در مورد پس بیوتیک ها و IBD نشان می دهد که اسیدهای چرب زنجیره کوتاه مانند بوتیرات ممکن است علائم کولیت اولسروز را بهبود بخشد (8، 9، 10، 11)

ممکن است به پیشگیری و درمان اسهال کمک کند

تحقیقات نشان می دهد که پست بیوتیک ها ممکن است به جلوگیری و درمان اسهال کمک کنند.

به عنوان مثال ، مرور هفت مطالعه بر روی 1740 کودک نشان داد که مکمل پس بیوتیک ها به طور قابل توجهی طول مدت اسهال را کاهش می دهد و نسبت به دارونما در پیشگیری از اسهال ، فارنژیت و حنجره م effectiveثرتر است (12)

به طور مشابه ، بررسی 23 مطالعه بر روی 3،938 کودک نشان داد که مکمل پس بیوتیک ها به طور قابل توجهی موثرتر از دارونما در جلوگیری از اسهال مرتبط با آنتی بیوتیک ها است (13)

در یک مطالعه کوچک در سال 2003 ، 137 بزرگسال مبتلا به اسهال مزمن به مدت 4 هفته با مکمل پس بیوتیک یا مکمل پروبیوتیک تحت درمان قرار گرفتند. در پایان مطالعه ، نشان داده شد که مکمل پس بیوتیک در درمان اسهال م thanثرتر از پروبیوتیک است (14)

علاوه بر این ، یک مطالعه 4 هفته ای بر روی 297 بزرگسال مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر (IBS) نشان داد که مکمل پس بیوتیک به طور قابل توجهی فرکانس ، نفخ و درد روده را کاهش می دهد و کیفیت کلی زندگی آنها را بهبود می بخشد (15)

سایر مزایای بالقوه

پستبیوتیک ها با چندین مزیت دیگر برای سلامتی در ارتباط هستند ، اما برای تعیین میزان این اثرات به تحقیقات بیشتری نیاز است:

  • ممکن است به آلرژی کمک کند. مطالعه ای بر روی 34 فرد بزرگسال مبتلا به درماتیت آتوپیک (اگزما) نشان داد که مکمل پس بیوتیک به مدت 8 تا 12 هفته به طور قابل توجهی شدت این بیماری را کاهش می دهد. در مقایسه ، گروه دارونما هیچ پیشرفتی نداشت (16)
  • ممکن است به کاهش وزن کمک کند. برخی از مطالعات نشان می دهند که پستبیوتیک ها مانند اسیدهای چرب زنجیره کوتاه ممکن است با سرکوب علائم گرسنگی به کاهش وزن کمک کنند (17، 18، 19)
  • ممکن است به کاهش خطر بیماری های قلبی کمک کند. در مطالعات حیوانی ، به نظر می رسد که بوتیرات به کاهش فشار خون و سرکوب ژن هایی که در تولید کلسترول نقش دارند ، کمک می کند (20، 21)
  • ممکن است به کنترل سطح قند خون کمک کند. مطالعات نشان می دهد که بوتیرات ممکن است به کنترل سطح قند خون کمک کند (22، 23)
  • ممکن است خاصیت ضد توموری داشته باشد. برخی از مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی نشان می دهند که پست بیوتیک ها ممکن است دارای ویژگی هایی باشند که به مهار رشد و گسترش برخی از سلول های سرطانی از جمله سلول های سرطانی روده بزرگ و معده کمک می کند (24، 25، 26)
  • ممکن است بهتر از پروبیوتیک ها تحمل شود. وقتی پروبیوتیک مصرف می کنید ، تعداد باکتری های مفید را در بدن خود افزایش می دهید. با این حال ، برخی از افراد ممکن است پروبیوتیک ها را به خوبی تحمل نکنند ، بنابراین پستبیوتیک ها ممکن است جایگزین مناسب تری باشند (27)

خلاصه

پستبیوتیک ها با مزایای مختلف سلامتی مانند کمک به ایمنی ، پیشگیری یا درمان اسهال ، کاهش علائم بیماری های تحریک پذیر روده ، کاهش شدت برخی از آلرژی ها ، کمک به کاهش وزن و موارد دیگر مرتبط هستند.

معایب احتمالی و ایمنی

به طور کلی ، پست بیوتیک ها در افراد سالم ایمن و قابل تحمل تلقی می شوند.

اگر از مکمل پروبیوتیک برای افزایش تولید پس بیوتیک ها استفاده می کنید ، ممکن است عوارض گوارشی مانند گاز ، نفخ و ناراحتی خفیف معده را تجربه کنید. این علائم با تنظیم بدن شما ناپدید می شوند (28)

با این حال ، گروه های خاصی از مردم باید از افزایش سطح پسبیوتیک های خود از طریق خوردن غذاهای غنی از پروبیوتیک اجتناب کنند.

این گروه ها دارای سیستم ایمنی ضعیف تر یا ضعیف هستند و بنابراین ممکن است در معرض خطر واکنش های جانبی قرار گیرند (29):

  • افرادی که اخیراً تحت عمل جراحی قرار گرفته اند
  • افرادی که دارای اختلالات ساختاری قلب هستند
  • افراد مبتلا به اختلالات دستگاه گوارش
  • افراد باردار
  • فرزندان

مانند هر مکمل غذایی ، مهم است که قبل از مصرف مکمل پس بیوتیک با یک متخصص مراقبت های بهداشتی صحبت کنید ، به خصوص اگر شما دارای هرگونه بیماری زمینه ای هستید یا از هر دارویی استفاده می کنید.

خلاصه

به طور کلی ، پست بیوتیک ها ایمن هستند و به خوبی تحمل می شوند. با این حال ، با توجه به نگرانی های بالقوه سلامتی ، گروه های خاصی از مردم ممکن است بخواهند از طریق افزایش غذاهای پروبیوتیک از افزایش تولید پسبیوتیک ها خودداری کنند.

نحوه افزودن پست بیوتیک ها به رژیم غذایی

پستبیوتیک ها به اندازه پری بیوتیک ها و پروبیوتیک ها در دسترس نیستند.

با این حال ، می توانید آنها را از فروشگاه های غذای سالم و به صورت آنلاین خریداری کنید. در برخی موارد ، به جای برچسب “پست بیوتیک” ، ممکن است نام دیگری مانند سدیم بوتیرات ، کلسیم بوتیرات یا تخمیر مخمر خشک شده داشته باشند.

از آنجا که پست بیوتیک ها از تخمیر توسط باکتری های سالم در روده شما ساخته می شوند ، شما به طور طبیعی می توانید با خوردن غذاهای غنی از پروبیوتیک و پروبیوتیک تولید پستبیوتیک های خود را افزایش دهید.

با افزایش مصرف غذاهای پری بیوتیک و پروبیوتیک به منظور ایجاد پستبیوتیک بیشتر ، مزایای سلامتی مرتبط با پیش و پروبیوتیک ها را دریافت خواهید کرد.

منابع پری بیوتیک ها

پری بیوتیک ها به طور کلی در غذاهای دارای فیبر بالا مانند غلات کامل و سبزیجات یافت می شوند. غذاهای زیر منابع خوبی هستند:

  • ریشه کاسنی
  • سیر
  • پیازها
  • تره فرنگی
  • مارچوبه
  • جو
  • جو دوسر
  • دانه کتان
  • جلبک دریایی

منابع پروبیوتیک ها

پروبیوتیک ها به طور کلی در غذاها و نوشیدنی های تخمیر شده مانند:

  • ماست با فرهنگ های زنده
  • کفیر
  • کلم ترش
  • کیمچی
  • میسو
  • تمپه
  • کامبوچا

خلاصه

مکمل های پست بیوتیک به طور گسترده در دسترس نیستند اما می توان آنها را در برخی از فروشگاه های مواد غذایی سالم و به صورت آنلاین یافت. آنها ممکن است تحت نام دیگری ذکر شوند. شما به طور طبیعی می توانید با خوردن غذاهای پری بیوتیک و پروبیوتیک تولید پس بیوتیک خود را افزایش دهید.

نتیجه نهایی

پستبیوتیک ها ترکیبات فعال زیستی هستند که زمانی ایجاد می شوند که باکتری های دوست در روده شما (باکتری های پروبیوتیک) فیبرها (پری بیوتیک ها) را هضم کرده و تجزیه می کنند.

اگرچه از نظر فنی پست بیوتیک ها مواد زائد محسوب می شوند ، اما مزایای سلامتی مختلفی را مشابه پروبیوتیک ها ارائه می دهند.

پست بیوتیک ها ممکن است سیستم ایمنی بدن شما را تقویت کرده ، از اسهال پیشگیری یا درمان کنند ، علائم مرتبط با بیماری های تحریک پذیر روده را کاهش داده و حتی شدت برخی از آلرژی ها را کاهش دهند.

پستبیوتیک ها عموماً ایمن و قابل تحمل هستند و می توان آنها را از برخی از فروشگاه های مواد غذایی سالم و به صورت آنلاین خریداری کرد. متناوباً ، شما به طور طبیعی می توانید با مصرف بیشتر پروبیوتیک ها و پروبیوتیک ها ، تولید پسبیوتیک های بدن خود را افزایش دهید.