نان بدون گلوتن چیست؟ طرز تهیه نان بدون گلوتن چگونه است؟


نان بدون گلوتن از جمله نان هایی است که توسط افرادی که به «پروتئین گلوتن» حساسیت دارند، مورد استفاده قرار می گیرد. بیمارانی که به سلیاک و سندرم روده تحریک پذیر مبتلا هستند و افرادی که به گلوتن حساسیت دارند، نمی توانند از گندم و نان های معمولی استفاده کنند. به همین دلیل باید به سراغ نان بدون گلوتن بروند. اگر شما نیز به هر دلیلی قصد دارید از نان بدون گلوتن استفاده کنید، این مقاله را تا پایان مطالعه کنید تا با این نان و طرز تهیه آن آشنا شوید.

گلوتن چیست؟

گلوتن نوعی پروتئین است که در گندم، جو و چاودار یافت می شود. گلوتن کمک می کند تا خمیر نان خاصیت کشسانی پیدا کرده و در نتیجه، نانی با کیفیت و ترد به دست آید. مطالعات نشان داده است که این پروتئین خواص زیادی برای سلامتی دارد اما این روزها با توجه به جو سازی رسانه ها، افراد برای استفاده از این ماده غذایی دچار تردید هستند. همچنین گلوتن به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و دیابت نوع دو کمک می کند.

چه مواد غذایی حاوی گلوتن است؟

مواد غذایی زیر حاوی گلوتن هستند:

  • گندم کامل
  • سبوس گندم
  • جو
  • چاودار
  • بلغور جو
  • جوانه گندم
  • بلغور عربی
  • گندم خراسان یا کاموت
  • کراکر
  • نان
  • آرد سوخاری
  • ماکارونی
  • نودل
  • سویاهای حاوی گندم
  • همبرگر سبزیجات و سایر جایگزین‌های گوشت
  • کوکی‌
  • شیرینی‌
  • مالت جو
  • سرکه مالت
  • سس سویا
  • سس های مخصوص سالاد و سس های غلیظ شده با آرد
  • چیپس طعم دار
  • پیتزا

طرز تهیه نان بدون گلوتن

تهیه نان بدون گلوتن بسیار ساده است و می تواند بسیار لذت بخش باشد. برای تهیه این نان می توانید دستورالعمل زیر را دنبال کنید.

مواد لازم:

  • 1 قاشق مربا خوری پودر مخمر
  • 1 پیمانه آرد بدون گلوتن
  • 2 عدد سفیده تخم مرغ
  • نصف پیمانه عسل
  • نصف پیمانه روغن زیتون
  • آب گرم به مقدار لازم
  • 1 قاشق چای خوری نمک

طرز تهیه:

ابتدا اجازه دهید همه مواد به دمای محیط برسند. در مرحله بعدی، پودر خمیر مایه را با کمی آب گرم مخلوط کنید و اجازه دهید تا خمیر مایه فعال شود و سپس آن را به خمیر اضافه کنید. سپس روغن، عسل، نمک و سفیده تخم مرغ را به آرد اضافه کنید و خوب ورز دهید.

خمیر را در قالب مناسب بریزید و روی آن را با یک دستمال بپوشانید و چند ساعت صبر کنید تا خمیر به خوبی ور بیاید. سپس مواد را در فر قرار دهید.

فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنید و نان را به مدت 45 دقیقه در فر قرار دهید. بعد از پخت کامل نان صبر کنید تا کاملا سرد شده و از قالب جدا شود.

نکاتی مهم در تهیه نان بدون گلوتن

  • کف قالب را با کاغذ روغنی بپوشانید و خوب چرب کنید.
  • خمیر را زیاد در فر نگذارید، زیرا نان شما خشک می شود.
  • بعد از پخت، نان را در یک کیسه قرار داده و در یخچال نگهداری کنید.
  • اجازه دهید نان به خوبی سرد شود و سپس آن را برش دهید.
  • حتما از خمیر مایه با کیفیت استفاده کنید.
  • در زمان استراحت، خمیر را در جای گرم نگهداری کنید.



Source link